Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Polévka z červené řepy by Romča

Potřebné přísady:
  • 4-5ks červená řepa
  • troška ghí nebo olivový olej
  • cibule
  • 3 mrkve
  • 2-3 stonky řapíkatého celeru - kdo má rád může dát více a nebo může vynechat
  • 4-5ks brambor - podle velikosti
  • rozmarýn
  • tymián
  • sůl
  • pepř čerstvě mletý
  • zakysaná smetana na zjemnění
Postup přípravy:
  1. Červenou řepu oloupeme stejně tak mrkev a cibuli. Omyjeme vše a do kastolku dáme rozpálit ghí a nebo olej a na něj dáme na třetiny nakrájenou cibuli, brambory, mrkve, celer a řepu - vše na větší kusy a mícháme. Přidáme bylinky, nejlépe svázané, aby jsme je pak nemuseli lovit. Vše opékáme až nám cibule začne zlátnout a přilijeme vodu. Necháme vařit do doby než nám zeleninka krásně změkne. Vyndáme bylinky a vezmeme tyčový mixér a vše krásně rozmixujeme dohladka. Dochutíme solí a pepřem, podáváme s kopečkem zakysané smetany.
  2. Dobrou chuť !
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Makové mléko - Jak z máku vytvořit dobré mlíčko

Makové mléko - Jak z máku vytvořit dobré mlíčko

Obrázek Treska ... bez majonézy, bez ryby

Treska ... bez majonézy, bez ryby

Obrázek Vločkové lívance - bez mouky

Vločkové lívance - bez mouky

Obrázek Čočka s vejcem na kyselo aneb stará dobrá klasika

Čočka s vejcem na kyselo aneb stará dobrá klasika

Obrázek Pudink s chia semínky - bez vaření

Pudink s chia semínky - bez vaření

Obrázek Kakaový cupcake s borůvkovým krémem

Kakaový cupcake s borůvkovým krémem

Obrázek Tofu s kari a jasmínovou rýží

Tofu s kari a jasmínovou rýží

Obrázek Dýňový tataráček s bramborovými chipsy

Dýňový tataráček s bramborovými chipsy

TOPlist