Hledat
Filters

Tofu pomazánka z pečené dýně a červené čočky

Potřebné přísady:
  • 1 malou dýni hokkaido (nebo půl větší)
  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 kostku uzeného tofu
  • půl malé červené cibule
  • 1 mrkev
  • sušený česnek
  • pepř
  • římský kmín
  • čerstvý tymián
  • olivový olej - 4 lžíce (nebo plátek másla pokud nejste vegan)
  • sůl
  • chléb
  • zeleninu k podávání
Postup přípravy:
  1. Dýni omyjeme, oloupeme, vydlabeme semínka, nakrájíme a 20 minut pečeme v troubě na pečícím papíru. Čočku uvaříme ve vodě al dente, přecedíme a vsypeme do robotu, přidáme pečenou dýni, nakrájené tofu, špetku římského kmínu, soli, pepře, sušeného česneku (vše podle chuti), lžičku lístků tymiánu,přilijeme olej (rozpuštěné máslo) a asi 2 lžíce vody. Mixujeme do hladka. Potom vmícháme na jemno nastrouhanou mrkev a nasekanou cibuli, ochutnáme a případně dochutíme. podáváme s čerstvým, nejlépe domácím pečivem. Dobrou chuť!
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí mletá zelenina - zdravá domácí alá vegeta

Domácí mletá zelenina - zdravá domácí alá vegeta

4.717
Zobrazit detail Domácí mletá zelenina - zdravá domácí alá vegeta
Obrázek Vločkové karbanátky nejen pro vegetariány

Vločkové karbanátky nejen pro vegetariány

4.52
Zobrazit detail Vločkové karbanátky nejen pro vegetariány
Obrázek Zapečené mléčné brambory s bylinkovým tofu a konopným semínkem

Zapečené mléčné brambory s bylinkovým tofu a konopným semínkem

43
Zobrazit detail Zapečené mléčné brambory s bylinkovým tofu a konopným semínkem
Obrázek Rukolový salát s kozím sýrem  - lehká večeře

Rukolový salát s kozím sýrem - lehká večeře

Zobrazit detail Rukolový salát s kozím sýrem - lehká večeře
Obrázek Smothie z červené řepy, pomeranče, banánu by Romča

Smothie z červené řepy, pomeranče, banánu by Romča

Zobrazit detail Smothie z červené řepy, pomeranče, banánu by Romča
TOPlist