Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Škubánky by Romča

Potřebné přísady:
  • 1,5kg brambor
  • 250g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 150g másla

Na posyp:

  • cukr moučka
  • mák
Postup přípravy:
  1. Oloupeme brambory, nakrájíme na kostky a dáme vařit. Uvařené scedíme a polovinu vody necháme v bramborách. Bramboru urovnáme vařečkou a uděláme pár děr. Zasypeme moukou a opět pro jistotu uděláme pár děr a chvilku necháme ještě propařovat. Potom zakryjeme poklicí a necháme propařit 10 minut. Po deseti minutách dáme na plotnu a prohřejeme, promícháme a opět zakryjeme poklicí a podruhé necháme 10 minut propařit. Potom přidáme část rozpuštěného másla a štouchadlem propracujeme. Někdo dává do škubánků polovinu mouky a polovinu krupice, ale já dnes použila jen mouku. Škubánky vykrajujeme dvěma lžícemi namočenými s rozpuštěném rostlinném másle. Podáváme s máslem, moučkovým cukrem a mletým mákem.
  2. Večer můžeme opéct na pánvičce a podávat pro změnu se zelím. Chutné jsou i se špenátem.
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pomázánka z avokáda podle Kačky

Pomázánka z avokáda podle Kačky

Obrázek Čočka s vejcem na kyselo aneb stará dobrá klasika

Čočka s vejcem na kyselo aneb stará dobrá klasika

Obrázek Mrkvounová pomazánka alá humr

Mrkvounová pomazánka alá humr

Obrázek Tip na dobrůtku na dětskou párty s domácím marshmallows

Tip na dobrůtku na dětskou párty s domácím marshmallows

Obrázek Zelňačka z hlávkového zelí - bez zahušťování moukou

Zelňačka z hlávkového zelí - bez zahušťování moukou

Obrázek Špaldovo- žitný chléb z domácí pekárny

Špaldovo- žitný chléb z domácí pekárny

Obrázek Smothie z červené řepy, pomeranče, banánu by Romča

Smothie z červené řepy, pomeranče, banánu by Romča

Obrázek Zelné karbanátky s bramborem a zeleným salátem by Romča

Zelné karbanátky s bramborem a zeleným salátem by Romča

TOPlist