Hledat
Filters

Domácí vafle by Romča

Potřebné přísady:
  • 320g mouky - půl napůl polohrubá s hladkou
  • půl litrů mléka - já používám přímo od kravičky, ale jde i z klasiky nebo rostlinného mléka
  • 75g cukru
  • špetka soli
  • 2 celá vejce
  • 100g přepuštěného másla - já použila své co si doma vyrábím
Postup přípravy:
  1. Suché přísady smícháme v míse dohromady a přidáme mléko, vejce a promícháme. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a necháme 10 minutek odpočinout. Stačí i 5 minut pokud budete spěchat.
  2. Vaflovač poprvé potřeme mašlovačkou olejem - já použila řepkový. Rozpálíme vaflovač a děláme vafle. Várka trvá do propečení cca 5 - 6 minut, ale raději každý podle sebe, nevím zda každý vaflovač není jiný. Vafle můžete pokud nemáte vaflovač udělat i v tousteru.
  3. Hotové vafle pak můžeme polít rozpuštěnou čokoládou, topingem, marmeládou, posypat moučkovým cukrem se skořicí - nebo ovoce a šlehačku apod. Fantazii se meze nekladou.
  4. Dobrou chuť
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí mletá zelenina - zdravá domácí alá vegeta

Domácí mletá zelenina - zdravá domácí alá vegeta

4.717
Zobrazit detail Domácí mletá zelenina - zdravá domácí alá vegeta
Obrázek Cizrna v rýži se "sladkokyselou" omáčkou!

Cizrna v rýži se "sladkokyselou" omáčkou!

41
Zobrazit detail Cizrna v rýži se "sladkokyselou" omáčkou!
Obrázek Falafel s jogurtovou omáčkou - vegetariánský karbanátek

Falafel s jogurtovou omáčkou - vegetariánský karbanátek

32
Zobrazit detail Falafel s jogurtovou omáčkou - vegetariánský karbanátek
Obrázek Zapečené mléčné brambory s bylinkovým tofu a konopným semínkem

Zapečené mléčné brambory s bylinkovým tofu a konopným semínkem

43
Zobrazit detail Zapečené mléčné brambory s bylinkovým tofu a konopným semínkem
Obrázek Kynutý chleba bez hnětení - kynutý

Kynutý chleba bez hnětení - kynutý

412
Zobrazit detail Kynutý chleba bez hnětení - kynutý
Obrázek Polévka z červené řepy by Romča

Polévka z červené řepy by Romča

41
Zobrazit detail Polévka z červené řepy by Romča
TOPlist