Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Domácí vafle by Romča

Potřebné přísady:
  • 320g mouky - půl napůl polohrubá s hladkou
  • půl litrů mléka - já používám přímo od kravičky, ale jde i z klasiky nebo rostlinného mléka
  • 75g cukru
  • špetka soli
  • 2 celá vejce
  • 100g přepuštěného másla - já použila své co si doma vyrábím
Postup přípravy:
  1. Suché přísady smícháme v míse dohromady a přidáme mléko, vejce a promícháme. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a necháme 10 minutek odpočinout. Stačí i 5 minut pokud budete spěchat.
  2. Vaflovač poprvé potřeme mašlovačkou olejem - já použila řepkový. Rozpálíme vaflovač a děláme vafle. Várka trvá do propečení cca 5 - 6 minut, ale raději každý podle sebe, nevím zda každý vaflovač není jiný. Vafle můžete pokud nemáte vaflovač udělat i v tousteru.
  3. Hotové vafle pak můžeme polít rozpuštěnou čokoládou, topingem, marmeládou, posypat moučkovým cukrem se skořicí - nebo ovoce a šlehačku apod. Fantazii se meze nekladou.
  4. Dobrou chuť
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jogurtový dresing - jako z obchodu!

Jogurtový dresing - jako z obchodu!

Obrázek Plum Reversed Cake - Švestková rychlovka

Plum Reversed Cake - Švestková rychlovka

Obrázek Salátek z rukoly s kozím sýrem podle Deli

Salátek z rukoly s kozím sýrem podle Deli

Obrázek Karob - zkuste něco jiného než kakao

Karob - zkuste něco jiného než kakao

Obrázek Kakaový cupcake s borůvkovým krémem

Kakaový cupcake s borůvkovým krémem

Obrázek Kynutý chleba bez hnětení - kynutý

Kynutý chleba bez hnětení - kynutý

Obrázek Polévka z červené řepy by Romča

Polévka z červené řepy by Romča

TOPlist