Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Dýňový tataráček s bramborovými chipsy

Potřebné přísady:
  • 1 dýně Hokkaido
  • 2 sušená rajčata
  • 1 rajče
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sojovky
  • 0,5 lžíce uzené papriky (koření)
  • česnek podle chuti (já použila 1 stroužek)
  • 1 chilli paprička
  • olivový olej
  • (sůl) - nepoužila jsem, protože mi stačí sojová omáčka, ale kdyby náhodou..

… dozdobila jsem černým sezamem a dýňovým olejem.

Postup přípravy:
  1. Nakrájenou dýni deset minut povařím (doměkka). Poté jí na olivovém oleji a cibulce osmahnu. Mezitím si v mixéru rozmixuji sušená rajčata, chilli papričku a česnek. Dýni okořením uzenou paprikou, nechám ještě chvilinku restovat, přidám nakrájené rajče a rozmixovanou směs, zaliji sojovou omáčkou a nechám chvilku sjednotit chutě. Poté vše rozmixuji. Před podáním nechám vychladnout (já to měla ještě přes noc v lednici).
  2. Místo topinek jsem zvolila bramborové chipsy: Nakrájím brambory na úzké plátky a peču na pečícím papíře bez koření a oleje. 200°C cca 20 minut - záleží na velikosti plátků.
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Špagety se sojovým granulátem

Špagety se sojovým granulátem

Obrázek Zeleninová domácí polévka se strouhankovými noky

Zeleninová domácí polévka se strouhankovými noky

Obrázek Vegetarianské těstoviny houbové

Vegetarianské těstoviny houbové

Obrázek “Bananatella” – home made banánová nutella

“Bananatella” – home made banánová nutella

Obrázek Kakaový cupcake s borůvkovým krémem

Kakaový cupcake s borůvkovým krémem

TOPlist