Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Cizrno-mrkvová pomazánka

Zkuste luštěniny jinak – třeba do pomázánek

Potřebné přísady:
  • cizrna
  • řasa kombu
  • cibulka
  • 3 mrkve
  • bazalka
  • 3 lžičky hořčice
  • 3 lžičky sojové omáčka
Postup přípravy:
  1. Večer namočím cizrnu a druhý den vařím minimálně 45min společně s řasou kombu (aby cizrna nenadýmala) Zpěním na oleji větší cibulku a přidám cizrnu – a to nejsložitější je za námi
  2. Přidám 3 na jemno nastrouhané mrkve, hrstku nejlépe čerstvé bazalky, 3-4lžičky hořčice a 3lžičky sojové omáčky (používám přírodně fermentovanou –Shoyu –kterou mohou i děti) už nesolím!
  3. Promíchám a podávám s pečivem
  4. Dobrou chuť
  5. Zdroj viz. odkaz
Vegetariánské

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Špagety se sojovým granulátem

Špagety se sojovým granulátem

Obrázek Tip jak uchovat čerstvé bylinky

Tip jak uchovat čerstvé bylinky

Obrázek Recept - Řepná pomazánka po Indicku

Recept - Řepná pomazánka po Indicku

Obrázek Pečená zeleninka s batáty by Romča

Pečená zeleninka s batáty by Romča

TOPlist