Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Dušená čočka s dýní a tofu

Potřebné přísady:
  • 1/2 dyne hokaido (jedna mensi)
  • 250 g uzeneho tofu
  • 200 g cervene cocky neloupane
  • 100 g cibule
  • snitka cerstveho tymianu (lze nahradit i susenym, napr. od Sonnentoru)
  • 2 strouzky cesneku
  • 1-2 lzice bujonu Wurzl
  • cerstva kudrnka(nebo jine bylinky na posypani)
  • sul
  • olej
Postup přípravy:
  1. Namocime si cocku(alespon na 5 hodin, muzeme i pres noc).Dyni omyjeme, vydlabeme seminka (neni treba loupat) a nakrajime na kostky. Smichame s olejem a peceme 15 min v troube rozehrate na 170 stupnu.
  2. Cibuli osmahneme na oleji do ruzova. Pridame cocku, zalijeme 1,5nasobkem mnozsvi vody, pridame nasekany tymian, wurzl a dusime do zmeknuti cocky.
  3. Ke konci pridame na kostky nakrajene tofu, pecenou dyni, dochutime cesnekem a soli a kratce prohrejeme. Podavame posypane bylinkami (ja pouzila rerichu)
  4. Zdroj viz odkaz
Vegetariánské

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tip jak uchovat čerstvé bylinky

Tip jak uchovat čerstvé bylinky

Obrázek Vegetarianské těstoviny houbové

Vegetarianské těstoviny houbové

Obrázek Ananasová kolečka v listovém těstě - superrychlé

Ananasová kolečka v listovém těstě - superrychlé

Obrázek Pečené fíky s citrónovým krémem

Pečené fíky s citrónovým krémem

Obrázek Recept - Tofu ala "Míchaná vajíčka"

Recept - Tofu ala "Míchaná vajíčka"

Obrázek Recept - Řepná pomazánka po Indicku

Recept - Řepná pomazánka po Indicku

Obrázek Tofu rrizoto s kysaným zelím podle Pedra

Tofu rrizoto s kysaným zelím podle Pedra

TOPlist