Search
Filters
Close

Recept - Zapečené papriky s tofu a jáhlami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 1 větší červená paprika
  • 100 g uvařených jáhel
  • 100 g tofu natural
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • lžíce lahůdkového droždí
  • lžíce panenského olivového oleje lisovaného za studena
  • hrst sušených rajčat
  • lžíce italských bylinek (směs bazalky, oregana, petržele, chilli)
  • špetka pepře

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Jáhly uvařte dle návodu.

2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3. Papriku omyjte a rozkrojte napůl.

4. Sušená rajčata nakrájejte na malé kousky.

5. Tofu (zbavené přebytečné vody) nastrouhejte najemno.

6. Na nepřilnavé pánvi zpěňte na trošce vody cibuli, česnek, sušená rajčata a tofu.

7. Ke směsi přisypte uvařené (scezené) jáhly, společně vše promíchejte a okořeňte.

8. Směsí naplňte papriky a vložte je do předehřáté trouby na 180 °C cca na 20

minut.

9. Po 20 minutách papriky zakápněte olivovým olejem a vraťte je do trouby na

dalších cca 10 minut.

10. Ještě teplé je posypte lahůdkovým droždím a podávejte.

Autor receptu www.bezhladoveni.cz

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 1 větší červená paprika
  • 100 g uvařených jáhel
  • 100 g tofu natural
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • lžíce lahůdkového droždí
  • lžíce panenského olivového oleje lisovaného za studena
  • hrst sušených rajčat
  • lžíce italských bylinek (směs bazalky, oregana, petržele, chilli)
  • špetka pepře

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Jáhly uvařte dle návodu.

2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3. Papriku omyjte a rozkrojte napůl.

4. Sušená rajčata nakrájejte na malé kousky.

5. Tofu (zbavené přebytečné vody) nastrouhejte najemno.

6. Na nepřilnavé pánvi zpěňte na trošce vody cibuli, česnek, sušená rajčata a tofu.

7. Ke směsi přisypte uvařené (scezené) jáhly, společně vše promíchejte a okořeňte.

8. Směsí naplňte papriky a vložte je do předehřáté trouby na 180 °C cca na 20

minut.

9. Po 20 minutách papriky zakápněte olivovým olejem a vraťte je do trouby na

dalších cca 10 minut.

10. Ještě teplé je posypte lahůdkovým droždím a podávejte.

Autor receptu www.bezhladoveni.cz