Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Pikantní dýňová pomazánka

Potřebné přísady:
  • 500g dýně hokkaido
  • 3 stroužky česneku
  • 1 malá chilli paprička
  • špetka mletého kmínu
  • sůl
  • 3 - 5 lžiček citronové štávy
  • 5-6 llžic olivového oleje.
Postup přípravy:
  1. Dýni očistíme od semínek, oloupeme a pokrájíme na kostky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme, chilli papričku podélně rozřízneme, vyškrábeme semena a najemno nasekáme. V hlubší pánvi na trošce vody podusíme na něm dýni, přihodíme chilli papričku a krátce společně opečeme. Snížíme teplotu, přidáme kmín a sůl a pod pokličkou podusíme doměkka. Pokud dýně pustí víc vody, sundáme pokličku a necháme ji trochu odpařit. Ještě horkou dýni rozmixujeme s prolisovaným česnekem, dochutíme solí, citronovou šťávou, přidáme olivový olej a necháme zchladnout. Pomazánku rozdělíme do skleněných uzavíratelných sklenic a vychladíme. Podáváme namazanou na opečených krajíčcích chleba ozdobenou čerstvými bylinkami. Pomazánky je málo ,vždy dělám více. Letos jsem dělala ze dvou dýní o celkové váze 1 300g. Přidala k tomu suroviny, aby poměr seděl. Dávám ale více chilli, protože to máme rádi. Skleniček jsem měla udělaných dohromady pět. Čtyři malé skleničky od přesnídávek a jednu větší sklenici.
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Datľové tyčinky inšpirované tyčinkami Twix

Datľové tyčinky inšpirované tyčinkami Twix

Obrázek Jarní vegetariánský kastrůlek

Jarní vegetariánský kastrůlek

Obrázek Zelňačka z čerstvého bílého zelí by Romča

Zelňačka z čerstvého bílého zelí by Romča

TOPlist