Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Cizrnová pomazánka - Hummus

Potřebné přísady:
  • 0,5 hrnku cizrny (1 hrnek vařené)
  • 1 malá cibule
  • Sójová omáčka cca 0,5-1 polévková lžíce
  • Umeocet 1-1,5 polévkové lžíce
  • Wurtzl 0,5-1 polévková lžíce
Postup přípravy:
  1. Na noc namočíme cizrnu do vody,do rána zvětší svůj objem téměř dvojnásobně. Do nádoby dejte proto dostatečné množství vody.
  2. Ráno vodu vyměníme.Cizrnu uvaříme ve vodě s plátkem mořské řasy případně přidáme ještě saturejku. Při vaření cizrnu nesolíme. V průběhu vaření sbíráme vzniklou pěnu. Vaříme do změknutí přibližně 40minut.
  3. Mezitím si nakrájíme cibuli. Po uvaření cizrny jí přidáme k cizrně spolu s umeoctem a sójovou omáčkou. Vše rozmixujeme do kašovité konzistence.
  4. Další alternativou je do takto rozmixované směsi přidat 2 stroužky česneku případně si vytvořit další pomazánku např. s černými olivami bez pecky nebo sušenými rajčaty.
  5. Zdroj viz odkaz
Vegetariánské

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Čočka s vejcem na kyselo aneb stará dobrá klasika

Čočka s vejcem na kyselo aneb stará dobrá klasika

Obrázek Cizrna v rýži se "sladkokyselou" omáčkou!

Cizrna v rýži se "sladkokyselou" omáčkou!

Obrázek Fofr falešná  svíčkajda na divoko by Romča

Fofr falešná svíčkajda na divoko by Romča

Obrázek Jarní vegetariánský kastrůlek

Jarní vegetariánský kastrůlek

Obrázek Zapečený plněný lilek od Markétky

Zapečený plněný lilek od Markétky

Obrázek Zapečené brambory s kozím sýrem

Zapečené brambory s kozím sýrem

Obrázek Panýr indický sýr - by Romča

Panýr indický sýr - by Romča

TOPlist