Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Cizrnová pomazánka - Hummus

Potřebné přísady:
  • 0,5 hrnku cizrny (1 hrnek vařené)
  • 1 malá cibule
  • Sójová omáčka cca 0,5-1 polévková lžíce
  • Umeocet 1-1,5 polévkové lžíce
  • Wurtzl 0,5-1 polévková lžíce
Postup přípravy:
  1. Na noc namočíme cizrnu do vody,do rána zvětší svůj objem téměř dvojnásobně. Do nádoby dejte proto dostatečné množství vody.
  2. Ráno vodu vyměníme.Cizrnu uvaříme ve vodě s plátkem mořské řasy případně přidáme ještě saturejku. Při vaření cizrnu nesolíme. V průběhu vaření sbíráme vzniklou pěnu. Vaříme do změknutí přibližně 40minut.
  3. Mezitím si nakrájíme cibuli. Po uvaření cizrny jí přidáme k cizrně spolu s umeoctem a sójovou omáčkou. Vše rozmixujeme do kašovité konzistence.
  4. Další alternativou je do takto rozmixované směsi přidat 2 stroužky česneku případně si vytvořit další pomazánku např. s černými olivami bez pecky nebo sušenými rajčaty.
  5. Zdroj viz odkaz
Vegetariánské

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Těstoviny s červenou řepou podle Ivanky

Těstoviny s červenou řepou podle Ivanky

Obrázek Tip jak uchovat čerstvé bylinky

Tip jak uchovat čerstvé bylinky

Obrázek Vlašské vyloupané ořechy na prodej

Vlašské vyloupané ořechy na prodej

Obrázek Rukolový salát s kozím sýrem  - lehká večeře

Rukolový salát s kozím sýrem - lehká večeře

Obrázek Bramborová roláda s uzeným tofu

Bramborová roláda s uzeným tofu

Obrázek Smothie z červené řepy, pomeranče, banánu by Romča

Smothie z červené řepy, pomeranče, banánu by Romča

Obrázek Rýžové závitky s tofu nádivkou by Romča

Rýžové závitky s tofu nádivkou by Romča

TOPlist