Hledat
Filters

Levandulové sušenky

Tento recept jsem si kdysi i s fotografií uložila někde jsem ho našla na internetu a trošku jsem ho poupravila podle sebe. Každopádně nemám dobrý fotoaparát jen mobilní telefon a tak jsem použila fotografii z originál receptu, přeci jen paní měla smysl pro design.

Potřebné přísady:
  • 210 g změklého másla
  • 120 g moučkového cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 3 lžíce bramborového škrobu
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce květu levandule
  • špetka soli
  • kůra z 1 citrónu
  • 1 lžíce citrónové šťávy
Postup přípravy:
  1. Všechny ingredience smíchejte a vypracujte krásně hladké těsto. Dejte do lednice alespoň na dvě hodiny a pak vyválejte placku a vykrajujeme sušenky. Další způsob je, že si po vypracování těsta uděláme válečky o průměru asi 3 cm a ty dáme do lednice a po vyndání krájíme na plátky asi 5mm silné. jaká postup zvolíte je čistě na tom co vám více vyhovuje a zda chcete jen kolečka a nebo třeba i nějaké tvary. Máme hotovo a dáme péct na plech vyložený pečícím papírem. Pozor na odstupy, hodně nám sušenky nabudou. Pečeme cca 13- 15 min na 150 - 170 stupňů každý podle své trouby.
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Seitan - vege maso - základní recept + zeleninový vývar

Seitan - vege maso - základní recept + zeleninový vývar

42
Zobrazit detail Seitan - vege maso - základní recept + zeleninový vývar
Obrázek Cizrna v rýži se "sladkokyselou" omáčkou!

Cizrna v rýži se "sladkokyselou" omáčkou!

41
Zobrazit detail Cizrna v rýži se "sladkokyselou" omáčkou!
Obrázek Quiche s quinoou, tempehem, špenátem, medvědím česnekem a bryndzou

Quiche s quinoou, tempehem, špenátem, medvědím česnekem a bryndzou

Zobrazit detail Quiche s quinoou, tempehem, špenátem, medvědím česnekem a bryndzou
Obrázek Bramborová placka s domácím bezinkovým kompotem

Bramborová placka s domácím bezinkovým kompotem

36
Zobrazit detail Bramborová placka s domácím bezinkovým kompotem
TOPlist