Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Margaret- jemný, vanilkovo- kakaový moučník - (bez vajec)

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 600g polohrubé mouky
  • 200g cukru
  • 180ml oleje
  • 2 vanilkový cukr
  • 2 prášek do pečiva
  • cca 600ml mléka
  • 1-2 lžíce kakaa na obarvení části těsta
  • džem či marmeláda podle chuti
  • 1x velká zakysaná smetana+1vanilk.cukr
  • 1x velká Margotka
Postup přípravy:
  1. Všechny přísady na těsto v míse smícháme, můžeme použít šlehač. Větší část světlého těsta nalijeme na plech, do menší části těsta přidáme kakao, nalijeme ho na světlé těsto a špejlí těstem lehce projedeme. Potom lžičkou sem tam pokládáme kupičky džemu. Pak už plech vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 180°C cca 30minut. V zakysané smetaně rozmícháme vanil.cukr. Po upečení na ještě horký korpus natřeme zakys.smetanu a navrch nahrubo nastrouháme velkou Margotku. Po vychladnutí vložíme přes noc do lednice nebo do chladu, smetana ztuhne.
  2. Dobrou chuť!
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Seitan - vege maso - základní recept + zeleninový vývar

Seitan - vege maso - základní recept + zeleninový vývar

Obrázek Jogurtový dresing - jako z obchodu!

Jogurtový dresing - jako z obchodu!

Obrázek Vločkové lívance - bez mouky

Vločkové lívance - bez mouky

Obrázek Zeleninová domácí polévka se strouhankovými noky

Zeleninová domácí polévka se strouhankovými noky

Obrázek Ananasová kolečka v listovém těstě - superrychlé

Ananasová kolečka v listovém těstě - superrychlé

Obrázek Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze

Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze

Obrázek Dýňový tataráček s bramborovými chipsy

Dýňový tataráček s bramborovými chipsy

Obrázek Vynikající bulgur se žampióny (i chlapi si pošmáknou)

Vynikající bulgur se žampióny (i chlapi si pošmáknou)

TOPlist