Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Brokolicové karbanátky

Potřebné přísady:
  • brokolice
  • 2 vejce
  • 125 g tvarohu
  • česnek
  • strouhanka
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
Postup přípravy:
  1. Brokolici lehce povaříme, vodu slijeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí rukou rozmačkáme. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Do misky k rozmačkané brokolici přidáme žloutky, utřený česnek a podle chuti osolíme a opepříme. Teď podle potřeby karbanátky zahustíme strouhankou. Z bílků si ušleháme tuhý sníh to poznáme tak, že po našlehání při otočení nádoby se sněhem nám sníh krásně drží v nádobě a nijak nestéká. Ušlehaný sníh právě teď přidáme ke směsi a vytvarujeme karbanátky. Na plech na kterém máme pečící papír naskládáme karbanátky a pečeme asi půl hodinky. Hotové karbanátky doporučuji podávat s bramborovou kaší.
  2. Dělám i druhou verzi kde dávám jen jedno vejce, celý tvaroh, sůl pepř a strouhanka toť vše a také jsou moc dobré.
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí kokosové mléko - jak na to

Domácí kokosové mléko - jak na to

Obrázek Lívance - kváskové s ovesnými vločkami

Lívance - kváskové s ovesnými vločkami

Obrázek Tofu pomazánka z pečené dýně a červené čočky

Tofu pomazánka z pečené dýně a červené čočky

Obrázek Domácí jogurt - z obchodu již nekupuji

Domácí jogurt - z obchodu již nekupuji

Obrázek Zelňačka z hlávkového zelí - bez zahušťování moukou

Zelňačka z hlávkového zelí - bez zahušťování moukou

Obrázek Řepanátky by Romča - karbanátky z červené řepy

Řepanátky by Romča - karbanátky z červené řepy

TOPlist