Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Vegetariánské Gnocchi se špenátem a quorn by Romča

Potřebné přísady:
  • gnocchi koupené nebo -( brambory, vejce, sůl, hladká mouka )
  • čerstvý nebo mražený listový špenát
  • smetana
  • sůl
  • Quorn mince viz foto - ( zakoupíte v Icelandu) - můžete použít i jinou vámí zvolenou náhražku
  • cibule
  • olivový olej
  • česnek
  • kousek másla
  • domácí vegeta
  • mouka hladká na zahuštění
Postup přípravy:
  1. Na olivovém oleji osmažíme cibulku a přidáme náhražku masa. Orestujeme a přidáme čerstvý nebo mražený špenát. Osolíme a podlijeme trochou vývaru a necháme chvilku dusit. Kdo nemá vývar dá bujón. Zalijeme smetanou a dochutíme česnekem a vegetou. Nakonec zahustíme záklepkou - ( mouka rozmíchaná s mlékem) můžeme ale nemusíme přidat kousek másla a necháme rozpustit.
  2. Gnocchi uvaříme buď podle návadu na sáčku a nebo si je vytvoříme doma. Doma je uděláme tak, že si uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastruháme. Přidáme vejce a mouku a vytvoříme těsto jako na bramborový knedlík ne moc husté. Vyválíme válec o průměru asi 3 cm a krájíme noky, které po straně pro ozdobu můžeme ale nemusíme splácnout vidličkou.
Vegetariánské

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Fofr falešná  svíčkajda na divoko by Romča

Fofr falešná svíčkajda na divoko by Romča

Obrázek Zeleninová domácí polévka se strouhankovými noky

Zeleninová domácí polévka se strouhankovými noky

Obrázek Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze

Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze

Obrázek Kefír z domácího sojového mléka s rybízem

Kefír z domácího sojového mléka s rybízem

TOPlist