Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Chia pudink s čokoládou

Potřebné přísady:
  • 2 lžíce chia semínek
  • 1 lžíce celého máku
  • 1ks banánu
  • 1 lžíce kakaa
  • agávový sirup (med)
  • kokos
  • maliny
  • další ingredience: jablko, mrkev, mandle- na oranžovou polevu nebo mango (mango a banán) a další
Postup přípravy:
  1. Vytvoříme si makové mléko: do mixéru nalijeme 1/2-1 hrnek vody, přidáme 1 lžíci celého máku a rozmixujeme. Přes plátýnko přecedíme. Vznikne nám krásné chutné a bílé makové mléko. Přelijeme do hrnečku, kde vmícháme 2 lžíce chia semínek, dosladíme agávovým sirupem a necháme zhruba 10-15 minut nabobtnat. Mezitím si vytvoříme v mixéru zdravou čokoládu z jednoho banánu a 1 lžíce kakaa. Pokud jí chcete sladší, dochutíme směs agávovým sirupem. Na dno skleničky dáme banánovou čokoládu, dále vrstvu kokosu na kterou nalijeme směs makového mléka a chia semínek. Zasypeme kokosem, ozdobíme malinami a můžeme podávat.
  2. Další varianta se dá udělat tak, že na kokos ještě přidáme rozmixované mango (může být i mango s banánem) nebo směs mrkve, jablek a mandlí.
  3. Zdroj viz. odkaz
Vegetariánské

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Čočka s vejcem na kyselo aneb stará dobrá klasika

Čočka s vejcem na kyselo aneb stará dobrá klasika

Obrázek Cizrna v rýži se "sladkokyselou" omáčkou!

Cizrna v rýži se "sladkokyselou" omáčkou!

Obrázek Kurkumový čaj - vynikající a protizánětlivý

Kurkumový čaj - vynikající a protizánětlivý

Obrázek Dušená dýně s jasmínovou rýží

Dušená dýně s jasmínovou rýží

Obrázek Zelňačka z hlávkového zelí - bez zahušťování moukou

Zelňačka z hlávkového zelí - bez zahušťování moukou

Obrázek Tofu s kari a jasmínovou rýží

Tofu s kari a jasmínovou rýží

Obrázek Vynikající karamelizované fíky

Vynikající karamelizované fíky

Obrázek Průjem z berušek - Smothie - by Romča

Průjem z berušek - Smothie - by Romča

TOPlist