Hledat
Filters

Zeleninová domácí polévka se strouhankovými noky

Potřebné přísady:
  • 4ks mrkev
  • 2ks petržel
  • 1ks celer menší
  • 2ks brambor
  • kousek pórku
  • jarní cibulka
  • nať z celeru nebo petrželky
  • olivový olej
  • máslo
  • sůl
  • cibule

Strouhankové knedlíčky:

  • strouhanka
  • 2 vejce celé
  • bazalka
  • majoránka
  • sůl
  • pepř -( kdo chce a má rád)
Postup přípravy:
  1. Mrkev, celer, petržel, cibulku a pórek očistíme a nakrájíme. Mrkev krájím na kolečka a některé na čtvrtky. Pórek pokrájím na kolečka a stejně tak jarní cibulku. Z velkých kusů se lépe pak uvolňuje chuť do vývaru. Cibuli klasikou překrojím jen na polovinu.
  2. Do kastrolku dám olivový olej a kousek másla a na něj všechnu zeleninu a opékám po všech stranách cca 5 minutek. Poté zaliji vodou a vařím do změknutí. Přisolím mořskou solí. Kdo chce může přidat bujón nebo koření podle chuti. Já nepoužívám, jeliko6 mám malé děti a každý si může na talíři dochutit podle libosti.
  3. Tak teď strouhankové knedlíčky:
  4. Ty si připravíme tak, že rozklepneme dvě vejce do mističky a přidáme majoránku, bazalku, sůl, pepř -(kdo chce) a přidáváme strouhanku dokud nám nevznikne řidší těsto z kterého mokrýma rukama tvarujeme knedlíčky, které rovnou vhazujeme do vroucí polévky a vaříme okolo pěti až sedmi minut.
  5. Dobrou chuť
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist