Search
Filters
Close

Hříbková polévka

Ingredience

  • čerstvé hříbky
  • malá hrst sušených
  • 4 polévkové lžíce hladké mouky
  • 1,5l drůbežího vývaru
  • 100g másla
  • 1ks smetany na šlehání
  • pažitka na ozdobu
  • bylinky - tymián, petřžel, bazalka, rozmařýn

Postup přípravy

Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme připraveným vývarem a necháme provařit. Houby si pokrájíme, část dáme bokem na ozdobu. Nakrájené houby přidáme do polévky a necháme vařit, přidáme bylinky- ( trochu čerstvé bazalky dáme bokem - do smetany)

Na pánev dáme máslo a na něm orestujeme dozlatova pokrájené hříbky, které jsme si dali bokem na ozdobu. Smetanu vyšleháme, lehce osolíme a přidáme na drobné proužky pokrájenou bazalky. Sušené houby pomixujeme na prach a ještě prosijeme přes sítko.

Polévku nalijeme na talíř, lžící přidáme smetanu, ozdobíme orestovanými hříbky , posypeme nasekanou pažitkou. Na závěr zasypeme houbovým prachem a podáváme.

Dobrou chuť

Autor receptu Romča

Ingredience

  • čerstvé hříbky
  • malá hrst sušených
  • 4 polévkové lžíce hladké mouky
  • 1,5l drůbežího vývaru
  • 100g másla
  • 1ks smetany na šlehání
  • pažitka na ozdobu
  • bylinky - tymián, petřžel, bazalka, rozmařýn

Postup přípravy

Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme připraveným vývarem a necháme provařit. Houby si pokrájíme, část dáme bokem na ozdobu. Nakrájené houby přidáme do polévky a necháme vařit, přidáme bylinky- ( trochu čerstvé bazalky dáme bokem - do smetany)

Na pánev dáme máslo a na něm orestujeme dozlatova pokrájené hříbky, které jsme si dali bokem na ozdobu. Smetanu vyšleháme, lehce osolíme a přidáme na drobné proužky pokrájenou bazalky. Sušené houby pomixujeme na prach a ještě prosijeme přes sítko.

Polévku nalijeme na talíř, lžící přidáme smetanu, ozdobíme orestovanými hříbky , posypeme nasekanou pažitkou. Na závěr zasypeme houbovým prachem a podáváme.

Dobrou chuť

Autor receptu Romča