Hledat
Filters

Hříbková polévka

Potřebné přísady:
  • čerstvé hříbky
  • malá hrst sušených
  • 4 polévkové lžíce hladké mouky
  • 1,5l drůbežího vývaru
  • 100g másla
  • 1ks smetany na šlehání
  • pažitka na ozdobu
  • bylinky - tymián, petřžel, bazalka, rozmařýn
Postup přípravy:
  1. Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme připraveným vývarem a necháme provařit. Houby si pokrájíme, část dáme bokem na ozdobu. Nakrájené houby přidáme do polévky a necháme vařit, přidáme bylinky- ( trochu čerstvé bazalky dáme bokem - do smetany)
  2. Na pánev dáme máslo a na něm orestujeme dozlatova pokrájené hříbky, které jsme si dali bokem na ozdobu. Smetanu vyšleháme, lehce osolíme a přidáme na drobné proužky pokrájenou bazalky. Sušené houby pomixujeme na prach a ještě prosijeme přes sítko.
  3. Polévku nalijeme na talíř, lžící přidáme smetanu, ozdobíme orestovanými hříbky , posypeme nasekanou pažitkou. Na závěr zasypeme houbovým prachem a podáváme.
  4. Dobrou chuť
Polévky

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Zobrazit detail Pórková polévka s knedlíčky
Obrázek Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

1.52
Zobrazit detail Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča
Obrázek Polévka z medvědím česnekem

Polévka z medvědím česnekem

Zobrazit detail Polévka z medvědím česnekem
Obrázek Houbová kyselačka podle babičky - (kulajda)

Houbová kyselačka podle babičky - (kulajda)

52
Zobrazit detail Houbová kyselačka podle babičky - (kulajda)
Obrázek Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

Zobrazit detail Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany
Obrázek Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

Zobrazit detail Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem
TOPlist