Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Čočková polévka by Romča

Potřebné přísady:
  • čočka
  • kokosový olej - kdo nema nebo nepoužívá dá řepkový
  • cibule
  • brambory
  • mrkev
  • saturejka
  • mořská hrubá sůl
  • vegeta - používám domácí
  • řasa kombu malý kousek - nemusí být
  • shoyu - nebo kdo co má rád na dochucení
  • uzená paprika - (je to koření a naprosto úžasné) kdo nemá požije klasickou papriku
Postup přípravy:
  1. Čočku si propláchneme v kastrůlku - pořádně propereme. Přidáme vodu tak, aby ji bylo jednou tolik jak čočky. Necháme alespoň dvě hodiny namáčet.
  2. Po dvou hodinách vaříme v té samé vodě, do které přidáme trochu octa a soli. Vaříme do doby než bude krásně na skus. Čočku slijeme přes cedník.
  3. Bokem si usmažíme cibulku do sklovata a dáme bokem do mističky. Teď si uděláme zápražku z kokosového oleje a mouky. Když máme zápražku zlatavou přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a brambor a zlehka promícháváme. Na dno kastrolku kde si uděláme místečko si dáme řasu Kombu a maličko přidáme kokosáku nebo oleje. Promícháme zaprášíme uzenou paprikou, přidáme uvařenou a scezenou čočku, promícháme a zalijeme potřebným množstvím vody a necháme vařit.
  4. Na konci vaření dochutíme podle chuti mořskou solí, domácí vegetou či kvalitní sojovkou a špetkou pepře.
Polévky

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rychlá hrášková polévka se šunkou

Rychlá hrášková polévka se šunkou

Obrázek Poctivý zeleninový vývar s drobením

Poctivý zeleninový vývar s drobením

Obrázek Kapustičková zimní polévka by Romča

Kapustičková zimní polévka by Romča

Obrázek Polévka z medvědím česnekem

Polévka z medvědím česnekem

TOPlist