Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Frankfurtská polévka

Potřebné přísady:

Na 3-4 porce:

  • 20 g sádla (1 lžíce)
  • 1 střední cibule
  • 4 štrasburské párky Dulano (150 g)
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 2 větší stroužky česneku
  • 1 litr hovězího vývaru
  • 3 střední brambory (cca 300 g)
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce sušené majoránky
Postup přípravy:
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Párky nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
  2. V hrnci rozpálíme sádlo, snížíme trochu plamen a orestujeme cibulku dozlatova. Poté přihodíme párky a za stálého míchání rovnoměrně opečeme.
  3. Zaprášíme moukou a minutu restujeme. Pak přihodíme papriku a opět restujeme asi minutu.
  4. Česnek oloupeme a prolisujeme do hrnce, promícháme a necháme ho rozvonět. Poté do hrnce přilijeme všechen vývar a směs rozmícháme dohladka (v polévce by neměly být hrudky). Osolíme, opepříme, přivedeme k varu, přihodíme brambory, zakryjeme poklicí a vaříme 15-20 minut.
  5. Na konci přidáme majoránku, kterou promneme v dlaních, necháme asi minutu prohřát a můžeme servírovat.
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Obrázek Květáková polévka by Romča

Květáková polévka by Romča

Obrázek Houbová kyselačka podle babičky - (kulajda)

Houbová kyselačka podle babičky - (kulajda)

Obrázek Smetanová hříbková omáčka by Romča

Smetanová hříbková omáčka by Romča

Obrázek Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Obrázek Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

TOPlist