Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Kulajda by Romča

Potřebné přísady:
  • kopr - (otrháme a nakrájíme najemno)
  • máslo na osmažení cibulky
  • 1 litr hovězího vývaru
  • cibule
  • 4 vejce - (uvaříme bokem)
  • 1 malá zakysaná smetana
  • houby
  • sůl, pepř
  • bobkový list, nové koření
  • mouka na zarestování
  • 2-3 brambory
Postup přípravy:
  1. V kastrolku na másle orestujeme cibulku. Zaprášíme moukou a chvilku zasmažíme. Přidáme sůl, pepř, bobkový list, nové koření a zalijeme vývarem. Mícháme, aby se mouka rozpustila a neméli jsme v polévku hrudky.
  2. Přidáme čerstvé houby -(pokud pojžíváš sušené, nejdříve je namoč), brambory nakrájené na menší kousky a kopr. Vaříme dokud brambory nejsou měkké.
  3. Nakonec zašleháme zakysanou smetanu, můžeme zjemnit šlehačkou. Dochutíme event solí a pepřem.
  4. Podáváme s vařený vejcem.
Polévky

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rychlá hrášková polévka se šunkou

Rychlá hrášková polévka se šunkou

Obrázek Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Obrázek Lilková polévka s parmezánem a krutony

Lilková polévka s parmezánem a krutony

Obrázek Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

Obrázek Smetanová hříbková omáčka by Romča

Smetanová hříbková omáčka by Romča

TOPlist