Hledat
Filters

Kulajda by Romča

Potřebné přísady:
  • kopr - (otrháme a nakrájíme najemno)
  • máslo na osmažení cibulky
  • 1 litr hovězího vývaru
  • cibule
  • 4 vejce - (uvaříme bokem)
  • 1 malá zakysaná smetana
  • houby
  • sůl, pepř
  • bobkový list, nové koření
  • mouka na zarestování
  • 2-3 brambory
Postup přípravy:
  1. V kastrolku na másle orestujeme cibulku. Zaprášíme moukou a chvilku zasmažíme. Přidáme sůl, pepř, bobkový list, nové koření a zalijeme vývarem. Mícháme, aby se mouka rozpustila a neméli jsme v polévku hrudky.
  2. Přidáme čerstvé houby -(pokud pojžíváš sušené, nejdříve je namoč), brambory nakrájené na menší kousky a kopr. Vaříme dokud brambory nejsou měkké.
  3. Nakonec zašleháme zakysanou smetanu, můžeme zjemnit šlehačkou. Dochutíme event solí a pepřem.
  4. Podáváme s vařený vejcem.
Polévky

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rychlá hrášková polévka se šunkou

Rychlá hrášková polévka se šunkou

Zobrazit detail Rychlá hrášková polévka se šunkou
Obrázek Smetanová hříbková omáčka by Romča

Smetanová hříbková omáčka by Romča

51
Zobrazit detail Smetanová hříbková omáčka by Romča
Obrázek Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Zobrazit detail Mexická polévka s dýní a kuřecím masem
Obrázek Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

Zobrazit detail Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany
Obrázek Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

Zobrazit detail Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem
TOPlist