Search
Filters
Close

Smetanová hříbková omáčka by Romča

5.0 1

Ingredience

  • 2ks smetana - (menší kalíšek)
  • 1ks cibule
  • čerstvé pokrájené hříbky
  • mouka hladká
  • trocha vody nebo vývaru
  • máslo
  • sůl
  • kmín
  • pepř
  • lahůdkové droždí - lze vynechat

Postup přípravy

Hříbky očistíme a nakrájíme, stejně tak si nakrájíme cibuli. Do kastrolu dáme máslo a na něj dáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a přidáme hříbky, osolíme a okmínujeme. Mícháme zhruba pět minut, zaprášíme moukou a promícháme. Podlijeme trochou vody a přidáme smetanu, necháme provařit. Dochutíme solí a lahůdkovým kořením a máme hotovo. Podávat můžeme s těstovinami tagliatelle nebo houskovým knedlíkem.

Autor receptu Romča

Ingredience

  • 2ks smetana - (menší kalíšek)
  • 1ks cibule
  • čerstvé pokrájené hříbky
  • mouka hladká
  • trocha vody nebo vývaru
  • máslo
  • sůl
  • kmín
  • pepř
  • lahůdkové droždí - lze vynechat

Postup přípravy

Hříbky očistíme a nakrájíme, stejně tak si nakrájíme cibuli. Do kastrolu dáme máslo a na něj dáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a přidáme hříbky, osolíme a okmínujeme. Mícháme zhruba pět minut, zaprášíme moukou a promícháme. Podlijeme trochou vody a přidáme smetanu, necháme provařit. Dochutíme solí a lahůdkovým kořením a máme hotovo. Podávat můžeme s těstovinami tagliatelle nebo houskovým knedlíkem.

Autor receptu Romča