Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Kulajda

Pro mě asi nikdy neexistovala lepší polévka než je pravá poctivá domácí kulajda,zbožňuju jí.

Potřebné přísady:
  • Sušené houby(nebo čerstvé)
  • Brambory
  • Smetana 31%
  • Pár kapek octu
  • Hladká mouka
  • Kopr (já mám nejraději nakládaný)
  • Bobkový list
  • Celý pepř
  • Kmín (já používám jak celý,tak drcený)
  • Sůl,pepř
Postup přípravy:
  1. Houby si namocte do vody.Nakrajene brambory dejte do hrnce s vodou,osolte a privedte k varu spolu s houbami a ostatnim korenim.
  2. Když jsou brambory uvarene,tak prilijte smetanu v ktere jste rozmichali hladkou mouku.
  3. Poradne promichejte,privedte k varu a potom polevku dochutte koprem a octem.
  4. Bokem si uvarte vejce na hnilicko a tim na taliri ozdobte kazdou porci.
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vánoční zelňačka - kyselačka

Vánoční zelňačka - kyselačka

Obrázek Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Obrázek Květáková polévka by Romča

Květáková polévka by Romča

Obrázek Krém z Medvědího česneku by Romča

Krém z Medvědího česneku by Romča

Obrázek Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Obrázek Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

TOPlist