Hledat
Filters

Kulajda

Pro mě asi nikdy neexistovala lepší polévka než je pravá poctivá domácí kulajda,zbožňuju jí.

Potřebné přísady:
  • Sušené houby(nebo čerstvé)
  • Brambory
  • Smetana 31%
  • Pár kapek octu
  • Hladká mouka
  • Kopr (já mám nejraději nakládaný)
  • Bobkový list
  • Celý pepř
  • Kmín (já používám jak celý,tak drcený)
  • Sůl,pepř
Postup přípravy:
  1. Houby si namocte do vody.Nakrajene brambory dejte do hrnce s vodou,osolte a privedte k varu spolu s houbami a ostatnim korenim.
  2. Když jsou brambory uvarene,tak prilijte smetanu v ktere jste rozmichali hladkou mouku.
  3. Poradne promichejte,privedte k varu a potom polevku dochutte koprem a octem.
  4. Bokem si uvarte vejce na hnilicko a tim na taliri ozdobte kazdou porci.
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

3.754
Zobrazit detail Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky
Obrázek Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

1.52
Zobrazit detail Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča
Obrázek Květáková polévka by Romča

Květáková polévka by Romča

Zobrazit detail Květáková polévka by Romča
Obrázek Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

Zobrazit detail Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany
Obrázek Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

Zobrazit detail Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem
TOPlist