Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Kulajda

Pro mě asi nikdy neexistovala lepší polévka než je pravá poctivá domácí kulajda,zbožňuju jí.

Potřebné přísady:
  • Sušené houby(nebo čerstvé)
  • Brambory
  • Smetana 31%
  • Pár kapek octu
  • Hladká mouka
  • Kopr (já mám nejraději nakládaný)
  • Bobkový list
  • Celý pepř
  • Kmín (já používám jak celý,tak drcený)
  • Sůl,pepř
Postup přípravy:
  1. Houby si namocte do vody.Nakrajene brambory dejte do hrnce s vodou,osolte a privedte k varu spolu s houbami a ostatnim korenim.
  2. Když jsou brambory uvarene,tak prilijte smetanu v ktere jste rozmichali hladkou mouku.
  3. Poradne promichejte,privedte k varu a potom polevku dochutte koprem a octem.
  4. Bokem si uvarte vejce na hnilicko a tim na taliri ozdobte kazdou porci.
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rychlá hrášková polévka se šunkou

Rychlá hrášková polévka se šunkou

Obrázek Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Obrázek Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

Obrázek Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

TOPlist