Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Kulajda

Potřebné přísady:
  • Brambory
  • Smetana
  • Houby
  • Ocet
  • Sůl, pepř
  • Kopr
  • Máslo
  • Hladká mouka
  • Masox
Postup přípravy:
  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme. Houby očistíme, nakrájíme.
  2. V kastrolu zpěníme málo přidáme zhruba dvě lžíce hladké mouky a mícháme dokud není jíška zlatavá. Potom zalijeme vodou promícháme a necháme přijít k varu, přidáme masox. Přidáme nakrájené brambory a osolíme. Mícháme.
  3. Na pánev dáme máslo, přidáme houby, osolíme a opepříme. Restujeme. Potom přidáme do kastrolu s vodou a jíškou a necháme zhruba 10 minut vařit.
  4. Přidáme smetanu, přivedeme k varu. 3 -4 vejce opatrně vyklepneme do polévky a necháme vařit. Přidáme cukr s octem, přivedeme k varu. Nakonec přidáme kopr. Dochutíme solí a pepřem, event podle chuti dokyselíme.
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rychlá hrášková polévka se šunkou

Rychlá hrášková polévka se šunkou

Obrázek Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Obrázek Květáková polévka by Romča

Květáková polévka by Romča

Obrázek Smetanová hříbková omáčka by Romča

Smetanová hříbková omáčka by Romča

Obrázek Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Obrázek Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

TOPlist