Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Petrželový krém

Potřebné přísady:
  • 5-6 větších petrželí
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • rozmarýn
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce másla
Postup přípravy:
  1. Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky pokrájenou petržel, chvíli restujeme. Vše zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku a rozmarýn a vaříme do změknutí petržele. Poté polévku rozmixujeme. Pro zjemnění můžete přidat smetanu ke šlehání a krátce polévku povařit.
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Obrázek Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

Obrázek Kapustičková zimní polévka by Romča

Kapustičková zimní polévka by Romča

Obrázek Krém z Medvědího česneku by Romča

Krém z Medvědího česneku by Romča

Obrázek Polévka s houbovým svítkem - Bavorsko

Polévka s houbovým svítkem - Bavorsko

Obrázek Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi

Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi

Obrázek Smetanová hříbková omáčka by Romča

Smetanová hříbková omáčka by Romča

Obrázek Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

TOPlist