Search
Filters
Close

Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Ingredience

  • 2ks stroužek česneku
  • 1ks cibule
  • olivový olej
  • uzená paprika
  • oregáno
  • římský kmín
  • sůl
  • rajčatové pyré
  • 4 ks kuřecí hřbety
  • 1 čtvereček 90% čokolády
  • 1litr vody
  • polovina dýně hokkaidó
  • lahůdkové droždí
  • zakysaná smetana
  • chilli

Postup přípravy

Do kastrolu dáme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a orestujeme dozlatova. Česnek rozplácneme nožem a přidáme k cibulce, necháme provonět. Přidáme oregáno, uzenou papriku, sůl, římský kmín a promícháme. Jenom chvilenku, aby nám paprika nezhořkla. Přidáme rajčotové pyré a za stálého míchání, necháme probublávat cca dvě minuty. Zalijeme litru studené vody, přidáme kuřecí hřbety a nechám v papiňáku vařit cca 20 min.

Dýni omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek. Dýně Hokkaidó se neloupe, slupka krásně změkně a tak ji jen pokrájíme na větší kusy. Po 20 minutách otevřeme papiňák, vyjmeme maso a dáme ho bokem. Dýni naopak vložíme do papiňáku, zavřeme a necháme vařit 8-10 minut.

Maso oberem a necháme na talířku. Po uplynutí stanoveného času, otevřeme papiňák a v mixéru nebo tyčovým mixérem vymixujeme dohladka. Přidáme maso, necháme prohrát na sporáku, dochutíme solí a lahůdkovým kořením. Podáváme se zakysanou smetanou a chilli. Dobrá je i samotná, každý dochutí podle sebe.

Autor receptu Romča

Ingredience

  • 2ks stroužek česneku
  • 1ks cibule
  • olivový olej
  • uzená paprika
  • oregáno
  • římský kmín
  • sůl
  • rajčatové pyré
  • 4 ks kuřecí hřbety
  • 1 čtvereček 90% čokolády
  • 1litr vody
  • polovina dýně hokkaidó
  • lahůdkové droždí
  • zakysaná smetana
  • chilli

Postup přípravy

Do kastrolu dáme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a orestujeme dozlatova. Česnek rozplácneme nožem a přidáme k cibulce, necháme provonět. Přidáme oregáno, uzenou papriku, sůl, římský kmín a promícháme. Jenom chvilenku, aby nám paprika nezhořkla. Přidáme rajčotové pyré a za stálého míchání, necháme probublávat cca dvě minuty. Zalijeme litru studené vody, přidáme kuřecí hřbety a nechám v papiňáku vařit cca 20 min.

Dýni omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek. Dýně Hokkaidó se neloupe, slupka krásně změkně a tak ji jen pokrájíme na větší kusy. Po 20 minutách otevřeme papiňák, vyjmeme maso a dáme ho bokem. Dýni naopak vložíme do papiňáku, zavřeme a necháme vařit 8-10 minut.

Maso oberem a necháme na talířku. Po uplynutí stanoveného času, otevřeme papiňák a v mixéru nebo tyčovým mixérem vymixujeme dohladka. Přidáme maso, necháme prohrát na sporáku, dochutíme solí a lahůdkovým kořením. Podáváme se zakysanou smetanou a chilli. Dobrá je i samotná, každý dochutí podle sebe.

Autor receptu Romča