Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Kuřecí kaldoun od Petra

Potřebné přísady:
  • kostry z kuřete
  • cibule
  • mrkev
  • celer
  • petržel
  • česnek
  • libeček
  • pepř
  • sůl
  • máslo
  • mouka hladká
  • smetana
  • muškátový květ
  • petrželová nať
Postup přípravy:
  1. Uvařím si vývar - kostry z kuřete, cibule, koř.zelenina, česnek, sůl, pepř, libeček. Po 2-3 hodinách zcedím, kostry oberu, zeleninu nakrájím. Na másle udělám jíšku, zahustím s ní vývar, přidám smetanu, muškátový květ, petrželová nať. Povaříme.
  2. Vložím nakrájené maso a zeleninu. Knedlíčky - játrové knedlíčky kupuju mražené v Kauflandu. Žemlové si vařím. Stejný recept jako na Karlovarské knedlíky, do těsta nasekanou petrželovou nať. Malé knedlíčky vařím zvlášť v osolené vodě. Totéž játrové. Vychladit. Vložím do polévky. Před podáním prohřejeme vše dohromady.
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rychlá hrášková polévka se šunkou

Rychlá hrášková polévka se šunkou

Obrázek Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Obrázek Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi

Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi

Obrázek Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

TOPlist