Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Išlské dortíky - podle Martinky - vánoční cukroví

Potřebné přísady:
  • 210g hladká mouka
  • 20g holandské kakao
  • 70g moučkový cukr
  • na špičku nože vanilka
  • 40g Loupané mandle - jemně nastrouhané
  • 140g máslo
  • citronová kůra
  • troška skořice

Nádivka:

  • 100g moučkový cukr
  • 3 ks žloutek
  • tlučená vanlka
  • 1 lžička rumu
  • 20g rybízová zavařenina
  • 150g nastrouhané ořechy
Postup přípravy:
  1. Z mouky, kakaa, cukru, vanilky,mandlí, másla,citr. kůry a skořice vypracujeme těsto a necháme půl hodiny odpočinout v lednici. Následně vyválíme placku a vykrájujeme kolečka, která pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Během pečení si připravíme nádivku. Cukr, žloutky a vanilku třeme deset minut a následně přidáme rum, zavařeninu a ořechy. Je-li nádivka příliš hustá přidáme rum. Je-li naopak příliš řidká přidáme piškotové drobečky nebo ořechy. Na polovinu koleček rozetřeme nádivku a druhou polovinu koleček polijeme čokoládou. Přilepíme k sobě a ozdobíme polovinou ořechu.
Vánoční cukroví

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šlehačkové rohlíčky od Helenky

Šlehačkové rohlíčky od Helenky

Obrázek Vánoční karamelový likér se skořicí

Vánoční karamelový likér se skořicí

Obrázek Linecké - křehké a ihned měkké

Linecké - křehké a ihned měkké

TOPlist