Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Kávovo ořechový dort

Potřebné přísady:
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžíce instantní káva
  • 175 g másla nebo margarínu
  • 175 g světle hnědého cukru
  • 175 g mouky s kypřícím
  • 3 středně velké vejce
  • 50 g nasekaných vlašských ořechů
  • kapka vanilkového aroma

Náplň

  • 100 g másla nebo margarínu
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžička instantní kávy
  • 200 ml šlehačka

Další

  • ořechy na ozdobu
Postup přípravy:
  1. Máslo- změklé, cukry, prášku do pečiva promícháme a přidáme vanilkové aroma. Vejce opatrně přidáme do směsi a pomalu také budeme přidávat prosátou mouku. Lžíci rozpustné kávy rozpustíme cca v 10 ml horké vody a přidáme do směsi a propracujeme. Nakonec přidáme nasekané, nebo mleté vlašské ořechy. Dáme do formy vyložené pečícím papírem, vystříkané sprejem na pečení a nebo vymazané a vysypané, každý jak je zvyklý a pečeme podle své trouby. Já pekla na 180 stupňů cca 25 minut.
  2. Krém
  3. Utřeme moučkový cukr a máslo v misce. Lžičku kávy rozpustíme ve dvou lžičkách teplé vody a přidáme do krému. Směs si rozdělíme tak aby nám vyšla jak do prostřed tan na vrch dortu.
  4. Dokončení
  5. Po vytazení korpusu z trouby, necháme zchladnout a rozkrojíme. Uprostřed natřeme krémem a přiložíme vrchní část. Navrch také namažame krémem a dozdobíme ořechy. Někomu doporučujidělat krém z dvojité dávky a to podle toho kdo kolik má rád krému a také jak má velkou formu.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Maďarský tradiční  mléčný bochník se sušeným ovocem

Maďarský tradiční mléčný bochník se sušeným ovocem

Obrázek Sladký kysnutý tvarohový polmesiac

Sladký kysnutý tvarohový polmesiac

Obrázek Snadný zdravý a rychlý dortík s ovocem i v zimě

Snadný zdravý a rychlý dortík s ovocem i v zimě

Obrázek Třené mandlové buchty  - recept z roku 1935

Třené mandlové buchty - recept z roku 1935

TOPlist