Kváskový chléb pšeničný - vynikající
Potřebné přísady:
- 300g chlebová pšeničná mouka
- 300g manitoba
- 480g voda
- 100g Lievito Madre v plné síle
- Sůl, kmín, lžička sladu nebo medu
Postup přípravy:
- Mouky smícháme, přidáme vodu a namlčíme na hodinu. Přidáme Lievito Madre, slad, promícháme a necháme opět hodinu odpočívat. Přidáme sůl, kmín a propracujeme cca 16-20 minut na nejnižší stupeň robotu. Dáme do misky vymazané olejem. 3x po 40 minutách přeložíme. Stočíme do ošatky, necháme hodinku kynout a dáme na noc do lednice a pečeme druhý den. Předehřejeme litinový hrnec v troubě, trvá to 30 minut. V uzavřeném litinovém hrnci 23 minut na 250 stupňů, potom odkryjeme a pečeme 20 minut odkryté.
Mohlo by se Vám líbit