Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Legionářské řezy

Potřebné přísady:

NA KŘEHKÉ TĚSTO:

  • 120g moučkového cukru
  • 400g polohrubé mouky
  • 4 žloutky
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 1 Hera-250g

SNÍH:

  • 100g krupicového cukru
  • 4 bílky
  • asi 15-17dkg mletých vlašských ořechů
  • rybízový nebo jiný pikantní džem- např.linecký
Postup přípravy:
  1. Ze změklé hery, žloutků, cukru, mouky a prdopeče vypracujeme rukou vláčné křehké těsto. Zabalíme do folie a necháme v chladu odpočinout.
  2. Pak vyválíme na menším plechu, já přímo na pečícím papíře a potřeme džemem. Z bílků začneme šlehat sníh, až je trochu tuhý, postupně přisypáváme cukr a vyšleháme sníh dotuha- až dělá"špičky".
  3. Pak vařečkou opatrně vmícháme mleté ořechy, hmotu naneseme na džem, uhladíme, komu jde špatně namáčí si stěrku do skleničky s teplou vodou. Dáme péct na asi 170-180 stupňů do trouby. Pekla jsem asi 30 minut.
  4. Dobrou chuť!!!
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Maďarský tradiční  mléčný bochník se sušeným ovocem

Maďarský tradiční mléčný bochník se sušeným ovocem

Obrázek Korbel piva Cupcakes s Baileys náplní - návod

Korbel piva Cupcakes s Baileys náplní - návod

Obrázek Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Obrázek Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Obrázek Tartaletky s žloutkovým krémem - vanilkovým a čokoládovým

Tartaletky s žloutkovým krémem - vanilkovým a čokoládovým

Obrázek Linecký koláč plný tvarohu se švestkami a drobenkou

Linecký koláč plný tvarohu se švestkami a drobenkou

TOPlist