Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Máslové kokosky

Potřebné přísady:
  • 2 bílky
  • 100 g cukru moučka
  • 100 g másla
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 150 g hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • špetka soli
  • další kokos na obalení (asi 50g)
Postup přípravy:
  1. Máslo necháme při pokojové teplotě povolit a pak ho utřeme s půlkou cukru. Zapracujeme kokos a následně mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
  2. V jiné misce si z bílků a špetky soli vyšleháme polotuhý sníh, do kterého přidáme druhou půlku cukru a šleháme, dokud nemáme pevný sníh, ve kterém metla nechává vlnky a sníh tvoří špičky.  Pomocí stěrky sníh zapracujeme do kokosového základu. Směs zakryjeme folií a dáme na 30 minut ztuhnout do lednice.
  3. Troubu rozpálíme na 150°C.
  4. Z těsta vytvarujeme malé kuličky, které obalíme v kokosu a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 20-25 minut dokud kuličky nezpevní. Pozor nesmí zněhdnout, kokos by pak mohl zhořknout. Kokosky by měly být světlé, maximálně mít zlatavou barvu.
  5. Necháme vychladnout, uložíme do chladu a necháme aspoň 48 hodin rozležet (kuličky jsou pak znatelně chutnější:o).
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Košíčky všeho druhu od Anetky

Košíčky všeho druhu od Anetky

Obrázek Gurmánské perníčky, výborné, jednoduché

Gurmánské perníčky, výborné, jednoduché

Obrázek Hřebíčkové vánoční sušenky

Hřebíčkové vánoční sušenky

Obrázek Nepečené tiramisu kuličky - naprosto vynikající

Nepečené tiramisu kuličky - naprosto vynikající

TOPlist