Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Oriešková čokoláda v štrúdľovom ceste

Potřebné přísady:
  • 4 tenke platy strudloveho cesta (cca 200)
  • 150 g roztopeneho masla
  • tuk na vymazanie plechu
  • praskovy cukor na posypku
  • Plnka :
  • 120g horka cokola
  • 120g mliecna cokolada
  • 120 g biela cokolada
  • 230g roznych orechovych jadier (ja som mala pekanove, vlasske, kesu)
  • 3 PL javorovy sirup
Postup přípravy:
  1. Ruru zapneme na 190 stuponov.
  2. V robote posekame orechove jadra…nie na uplne hladko.
  3. Cokoladu zmiesame a tiez ju posekame ako jadra.
  4. Polozime si na cistu utierku prvy plat filla cesta, potrieme ho roztopenym maslom,
  5. pofrkame lyzicou sirupu, posypeme tretinou orechov a tretinou cokolady.
  6. Polozime dalsi plat cesta, potrieme maslom, pofrkame sirupom, posypeme druhou tretinou orechov a cokolady, polozime na to treti plat cesta a postupujeme rovnako ako predtym.
  7. Nakoniec dame posledny stvrty plat cesta.
  8. Boky cesta zahneme dovnutra (aby nevypaduvala plnka) a pomocou utierky zrolujeme. Robime velmi opatrne…cesto je krehke. Mne sa strudla roztrhla durchom….nastastie som mala este jeden balik cesta, tak som to nejako zakamuflovala.. v podstate som tu trhlinu zaplombovala.
  9. Plech pomastime tukom na mieste kde bude strudla lezat a polozime nan strudlu.
  10. Damie piect do vyhriatej rury a pecieme 20 az 25 minut.
  11. Po vychladnuti posypeme cez sitko praskovym cukrom, krajame pilkovym nozom a podavame s vanilkovou zmrzlinou.
  12. Tento mucnik nie je makky, je to fakt ako cokolada.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Velikonoční beránek podle Radky

Velikonoční beránek podle Radky

Obrázek Melounky - sušenky podle Marušky

Melounky - sušenky podle Marušky

Obrázek Torta mirtilli e lamponi con ganache di cioccolato bianco

Torta mirtilli e lamponi con ganache di cioccolato bianco

Obrázek Obrácený banánový koláč by Romča

Obrácený banánový koláč by Romča

TOPlist