Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Panettoncini

Potřebné přísady:
  • 300g hladká mouka - používám italskou
  • půlka droždí
  • 2 lžíce cukru
  • 60g másla
  • 2 vejce
  • 125ml mléka
  • muškátový oříšek
  • trocha citronové kůry - z bio citronu
  • špetka soli
  • 3 lžíce rozinek
  • vanilkový cukr na posypání
  • máslo na vymazání formy
Postup přípravy:
  1. Do mističky si namočíme do vody hrozinky. A necháme nabobtnat. Kdo chce rozinky nahradit něčím jiným jako dnes například já - ( kandovaným ovocem a nebo můžete naopak dát obojí) je to možné, ale tradičně sem patří rozinky.
  2. Mléko si ohřejeme tak aby bylo vlažné, nalijeme do misky přidáme dvě lžíce cukru, přidáme droždí a dobře promícháme. Tak aby nám nikde nezůstaly hrudky. Dáme na teplé místo a necháme vzejít kvásek.
  3. Mezitím si dáme odváženou mouku, vejce, citronovou kůru, změklé máslo, nastrouháme muškátový oříšek, rozinky vymačkáme a přidáme také do těsta.
  4. Vypracujeme těsto, které je velice hutné. Teď přilijeme již vzešlý kvásek a pěkně propracujeme.
  5. Přikryjeme utěrkou a necháme cca půl hodiny i déle kynout. Poznáte sami jak máte těsto pěkně naběhlé.
  6. Po vykynutí si vymažeme formu na těsto máslem a vlijeme těsto. Pečeme cca 20 minut na 180 stupňů, ale každý pečte tak jak jste zvyklé podle své trouby.
  7. Po upečení necháme vychladnout a posypeme vanilkovým cukrem.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Čokoládová srdíčka s lískovými oříšky

Čokoládová srdíčka s lískovými oříšky

Obrázek Košíčky s ořechovou nádivkou

Košíčky s ořechovou nádivkou

Obrázek Medovníčky ktoré se neroztékajú

Medovníčky ktoré se neroztékajú

Obrázek Pařížský krém (nejen) do cukroví

Pařížský krém (nejen) do cukroví

Obrázek Šlehačkové rohlíčky od Helenky

Šlehačkové rohlíčky od Helenky

Obrázek Vánoční karamelový likér se skořicí

Vánoční karamelový likér se skořicí

TOPlist