Hledat
Filters

Perníková bábovka s badyánem

Potřebné přísady:
  • 2ks vejce
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 2 hrnky polohrubá mouka
  • 1 hrnek oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 1ks prášek do perníku
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička badyánu
  • 1 lžička perníkového koření
  • máslo na vymazání formy
  • strouhaný kokos na vysypání formy
  • cukr moučka na pocukrování
Postup přípravy:
  1. Vejce dáme do mísy, přidáme cukr a metličkou vyšleháme. Přidáme olej a mléko. V mísebokem smícháme mouku a prášek do perníku a také koření. Nakonec prosijeme do mísy k vejcím a mrzkou promícháme tak, aby těsto bylo hladké.
  2. Předehřejeme troubu cca na 170 stupňů. Vymažeme formu máslem a vysypeme strouhaným kokosem. Těsto vlijeme do formy a vložíme do vyhřáté trouby. Zvolna pečeme, zda je bábovka hotova, poznáme šprjlovým těstem. Špeli na několika místech zapíchneme do bábovka a když ji vytáhneme musí být suchá.
  3. Po upečení vyndáme a necháme vychladnout a až pak vyklopíme. Nakonec posypeme přes síťkovaná cukrem moučka.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist