Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Pribiňáček s jahodovým pyré

Potřebné přísady:
  • 🥣 Na krém (pribináček):
  • 250 g polotučného tvarohu (nejlépe jemného ve vaničce)
  • 150 ml smetany ke šlehání (min. 30 %)
  • 1–2 lžíce cukru moučka (podle chuti)
  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru
  • 🍓 Na jahodové pyré:
  • 200 g čerstvých nebo mražených jahod
  • 1 lžíce cukru
  • šťáva z pár kapek citronu (na zvýraznění chuti)
Postup přípravy:
  1. Připrav pyré:
  2. Jahody dej do kastrůlku, přidej cukr a pár kapek citronu. Zahřej je, až pustí šťávu, a nech 3–5 minut lehce probublávat. Poté je rozmixuj dohladka (klidně i se semínky) a nech vychladnout.
  3. Připrav pribináček:
  4. Tvaroh dej do mísy, přidej vanilku a cukr. V jiné míse vyšlehej smetanu do tuha. Potom ji opatrně vmíchej do tvarohu, aby vznikl jemný nadýchaný krém.
  5. Servírování:
  6. Do skleničky dej vrstvičku jahodového pyré, na to kopeček pribináčku, nebo naopak – podle chuti a nálady. Můžeš vrstvit i jako dezert do skleničky.
  7. 🥄 Tip:
  8. Na vrch můžeš dát ještě čerstvé jahody, mátu nebo lísteček meduňky.
  9. Vydrží v lednici 2–3 dny.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šátečky s tvarohovo – jablečnou náplní

Šátečky s tvarohovo – jablečnou náplní

Obrázek Nepečené sušenkové řezy s nadýchaným krémem

Nepečené sušenkové řezy s nadýchaným krémem

TOPlist