Hledat
Filters

Žloutkový řez

Potřebné přísady:
  • 1 balíček listového těsta
  • 0,75 l mléka
  • 2 ks vanilkového pudingu
  • 1 ks žloutek
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 250 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • rybízová marmeláda
  • citronová poleva
Postup přípravy:
  1. Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme placky o velikosti plechu. Dáme je na plech, který jsme předtím vypláchnuli studenou vodou a propícháme je vidličkou, aby se nám nenafukovaly. Pečeme v předehřáté troubě cca 20 minutek při 180 stupních.
  2. Krém si připravíme tak, že si uvaříme pudink se žloutky a vanilkovým cukrem a necháme vychladnout. Máslo si vyšleháme s cukrem a pomalu do něj vmícháme pudink co jsme si uvařili. Pozor pudink musí být úplně studený, nebo se vám to celé zdrcne. Kdo chce přidá rum.
  3. Jednu placku potřeme krémem a na ni položíme druhoua potřeme marmeládou. Necháme v lednici uležet.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist