Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Roláda z listového těsta

Potřebné přísady:
  • listové těsto- vyválené na pečícím papíru

Krém:

  • koka sušenky
  • smetana ke šlehání
  • máslo
Postup přípravy:
  1. Z listového těsta upečeme tyčky. Připravíme krém – sušenky rozstrouháme, zalijeme šlehačkou promícháme a necháme odležet. Potom vešleháme změklé máslo…není potřeba sladit cukrem.
  2. Na mikrotenovou folii natřeme trochu krému a položíme upečené tyčky, opět promázneme a položíme další, takto postupujeme dokud nezpracujeme všechny upečené tyčky. Trochu krému si necháme na závěrečné pomazání. Pomocí folie stočíme do rolády a pevně zabalíme, necháme do druhého dne ztuhnout v chladu. Potom rozbalíme, celé potřeme zbylým krémem a obalíme v kokosu nebo mletých oříšcích. Při krájení jsou tyčky krásně křupavé.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kinder mléčný řez - vynikající

Kinder mléčný řez - vynikající

Obrázek Jablečná roláda - výborná a bez tuku

Jablečná roláda - výborná a bez tuku

Obrázek Cheesecake s jahodovým mramorováním

Cheesecake s jahodovým mramorováním

Obrázek Smetanovo-tvarohový dort s dětskými piškoty

Smetanovo-tvarohový dort s dětskými piškoty

Obrázek Jablečný závin z tvarohového těsta

Jablečný závin z tvarohového těsta

TOPlist