100 g šunky (lepší když je uzená) nakrájené na kousky
200 g napůl vyšlehané šlehačky (bez cukru)
sůl, pepř
Na zelený krém:
150 g špenátu
20 g másla
125 g plnotučného mléka
sůl, pepř
9 g plátkové želatiny
250 g napůl vyšlehané šlehačky
Postup přípravy:
Bílý krém:
Ohřát smetanu a rozpustíme v ní želatinu. přidáme zbylé suroviny mimo šlehačky. Tu nejdříve vyšleháme a teprve potom opatrně vmícháme do směsi.
Zelený krém:
Špenát na másle rozpustíme a přidáme mléko. Rozmixovat ručním mixérem a přidat změklou želatinu, aby se roztavila. a opět nakonec přidáme šlehačku.
Těsto.
Ze surovin vypracujeme těsto a upečeme na plechu. Poté necháme vychladnout. Rozdělíme na dva pláty a na jeden naneseme bílí krém, potom přiklopíme druhým plátem těsta a neneseme zelený. Navrchu podle sebe ozdobíme vidličkou.