Turecký med
Potřebné přísady:
- 160 g moučkového cukru
- 130 g vlašských (lískových) ořechů
- 120 g tekutého medu
- 3 ks vaječné bílky
- 2 ks obdélníkové dortové oplatky
- půlky vlašských ořechů na ozdobu
Postup přípravy:
* 1. Ořechy nasekáme nahrubo, med rozehřejeme ve vodní lázni
- V jiné misce rozehřejeme bílky s cukrem a ve vodní lázni vyšleháme tuhý sníh
- Do bílkového krému pomalu, tenkým pramínkem a za stálého míchání, přiléváme horký med
- Nakonec přidáme nasekané ořechy, promícháme a hmotu necháme lehce zchladnout
- Hmotu navrstvíme na jednu dortovou oplatku a povrch pěkně uhladíme, krém shora zakryjeme druhou oplatkou, lehce zatížíme a necháme do druhého dne rozležet a ztuhnout
- Turecký med rozkrájíme navlhčeným nožem na trojúhelníčky, ozdobíme půlkami ořechů a podáváme.
OstatníAutor receptuviz. odkaz
Mohlo by se Vám líbit