Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Brokolicové špalíčky z trouby

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 500 g brokolice (využijeme jen růžičky, které váží asi 340g)
  • 1 střední cibule
  • 1 větší vejce 
  • 50 g čedaru
  • 50 g strouhanky
  • hrst nasekané petrželky
  • lžička sušeného česneku
  • sůl
  • pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a vhodíme do vroucí vody. Minutu vaříme, pak zcedíme a vhodíme do studené vody, aby se brokolice přestala vařit. Poté necháme dobře okapat. Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzduch na 180°C).  Brokolici i cibuli nasekáme najemno (já používám sekáček ze sady k tyčovému mixéru) a dáme do mísy. Přidáme nastrouhaný sýr, vejce a vše promícháme. Poté přidáme strouhanku, česnek, petržel, sůl (asi půl lžičky), pepř a vše promícháme. Těsto bude poměrně lepivé, ale když prsty vytvoříme váleček, drží tvar. Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta rukou tvarujeme placičky nebo válečky a dáváme je na plech. Pečeme 20 minut dozlatova. Podáváme teplé i studené, s bramborem, zakysanou smetanou nebo oblíbeným dipem.

Autor receptu a fotografií Marcela - Pradobroty

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 500 g brokolice (využijeme jen růžičky, které váží asi 340g)
  • 1 střední cibule
  • 1 větší vejce 
  • 50 g čedaru
  • 50 g strouhanky
  • hrst nasekané petrželky
  • lžička sušeného česneku
  • sůl
  • pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a vhodíme do vroucí vody. Minutu vaříme, pak zcedíme a vhodíme do studené vody, aby se brokolice přestala vařit. Poté necháme dobře okapat. Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzduch na 180°C).  Brokolici i cibuli nasekáme najemno (já používám sekáček ze sady k tyčovému mixéru) a dáme do mísy. Přidáme nastrouhaný sýr, vejce a vše promícháme. Poté přidáme strouhanku, česnek, petržel, sůl (asi půl lžičky), pepř a vše promícháme. Těsto bude poměrně lepivé, ale když prsty vytvoříme váleček, drží tvar. Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta rukou tvarujeme placičky nebo válečky a dáváme je na plech. Pečeme 20 minut dozlatova. Podáváme teplé i studené, s bramborem, zakysanou smetanou nebo oblíbeným dipem.

Autor receptu a fotografií Marcela - Pradobroty