Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Čokoládové řezy z lednice

4.5 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 200 g sušenek
  • 75 g strouhané hořké čokolády
  • 75 g strouhané mléčné čokolády
  • 125 ml kukuřičného sirupu (k dostání v prodejnách zdravé výživy) nebo 3 lžíce tekutého medu
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 2 velké hrsti sušených meruněk, opláchnutých horkou vodou a nasekaných
  • 2 hrsti rozinek
  • 2 hrsti oblíbených ořechů (pekanových, vlašských)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Čtvercovou formu o velikosti 20 × 20 cm vyložte potravinovou fólií tak, aby ji trochu přesahovala. Sušenky rozdrťte v mixéru nebo pomocí paličky na maso či válečku v mikrotenovém sáčku. V misce smíchejte oba druhy čokolády, máslo a kukuřičný sirup (nebo med), a buď v mikrovlnné troubě, nebo ve vodní lázni zahřívejte do rozpuštění.

Do misky s rozpuštěnou čokoládou přimíchejte rozdrcené sušenky, sušené ovoce i ořechy a směs přesuňte do připravené formy. Dejte nejméně na dvě hodiny chladit do lednice, pak vyjměte – pomůže vám vyčnívající fólie – a nakrájejte na kousky. Recept jsem si uložila z apetitu. Je to moc dobré a ráda se podělím o tuto mňámku s ostatními.

Autor receptu Kateřina Jahovcová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 200 g sušenek
  • 75 g strouhané hořké čokolády
  • 75 g strouhané mléčné čokolády
  • 125 ml kukuřičného sirupu (k dostání v prodejnách zdravé výživy) nebo 3 lžíce tekutého medu
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 2 velké hrsti sušených meruněk, opláchnutých horkou vodou a nasekaných
  • 2 hrsti rozinek
  • 2 hrsti oblíbených ořechů (pekanových, vlašských)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Čtvercovou formu o velikosti 20 × 20 cm vyložte potravinovou fólií tak, aby ji trochu přesahovala. Sušenky rozdrťte v mixéru nebo pomocí paličky na maso či válečku v mikrotenovém sáčku. V misce smíchejte oba druhy čokolády, máslo a kukuřičný sirup (nebo med), a buď v mikrovlnné troubě, nebo ve vodní lázni zahřívejte do rozpuštění.

Do misky s rozpuštěnou čokoládou přimíchejte rozdrcené sušenky, sušené ovoce i ořechy a směs přesuňte do připravené formy. Dejte nejméně na dvě hodiny chladit do lednice, pak vyjměte – pomůže vám vyčnívající fólie – a nakrájejte na kousky. Recept jsem si uložila z apetitu. Je to moc dobré a ráda se podělím o tuto mňámku s ostatními.

Autor receptu Kateřina Jahovcová