Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Jablkový koláč s mandlovými lupínky

4.0 4

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

TĚSTO:

  • 150 g polohrubé mouky
  • 100 g tuku (Zlatá Haná)
  • 50 g cukru moučka
  • 1 žloutek

NÁPLŇ:

  • 500 g očištěných jablek
  • 50 g cukru krupice
  • 1 hrst rozinek
  • ½ lžičky skořice

DÁLE:

  • mandlové lupínky
  • kousek hořké čokolády

POSTUP PŘÍPRAVY

Na vále vypracujeme těsto, které necháme v chladu ½ hodiny odpočinout.

Oloupaná a jemně pokrájená jablka podlijeme 2 lžícemi vody, přidáme cukr a podusíme. Vmícháme rozinky, skořici a necháme vychladnout.

Těsto rozválíme a upravíme do vymazané koláčové formy (průměr 28 cm), rozetřeme náplň, posypeme mandlovými lupínky a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (asi 25 minut).

Vychladlý koláč pocákáme čokoládou.

Autor receptu Ivana Nawratová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

TĚSTO:

  • 150 g polohrubé mouky
  • 100 g tuku (Zlatá Haná)
  • 50 g cukru moučka
  • 1 žloutek

NÁPLŇ:

  • 500 g očištěných jablek
  • 50 g cukru krupice
  • 1 hrst rozinek
  • ½ lžičky skořice

DÁLE:

  • mandlové lupínky
  • kousek hořké čokolády

POSTUP PŘÍPRAVY

Na vále vypracujeme těsto, které necháme v chladu ½ hodiny odpočinout.

Oloupaná a jemně pokrájená jablka podlijeme 2 lžícemi vody, přidáme cukr a podusíme. Vmícháme rozinky, skořici a necháme vychladnout.

Těsto rozválíme a upravíme do vymazané koláčové formy (průměr 28 cm), rozetřeme náplň, posypeme mandlovými lupínky a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (asi 25 minut).

Vychladlý koláč pocákáme čokoládou.

Autor receptu Ivana Nawratová