Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Jednoduché a vynikající kremrole

5.0 3

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • lístkové těsto

Na sníh:

  • 4 bílky
  • 280g cukru krupice

POSTUP PŘÍPRAVY:

Dělala jsem již mnoho kremrolí, ale žádné dělané těsto nás nijak nezaujalo. Nejlepší jsou kremrole z obyčejného lískového těsta.

Těsto rozválíme a nakréjíme na plátky asi 2cm široké. Tyto pruhy namotáváme na trubičky (pro jistotu je potírám olejem - rozetřu si v ruce trochu oleje a rukou trubičky trochu omastím). Kremrole potřeme vejcem a dáme péct do předehřáté trouby do růžova (cca 25minut). Necháme trošku zchladnout a trubičky opatrně vytáhneme.

Sníh se připravuje déle, tak si pusťe televizi nebo náladovou hudbu a jde se na to. Bílky a cukr dáme do misky. Misku dáme na hrnec s vřící vodou a nad párou začneme šlehat. Šleháme asi 20 minut. Šleháme tak dlouho, aby se zničili všechny breberky, které by ve vejci mohly být. Ušlehaný sníh dáme do zdobičky a stříkáme do kremrolí - z jedné strany a pak i z druhé.

Autor receptu Radka B.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • lístkové těsto

Na sníh:

  • 4 bílky
  • 280g cukru krupice

POSTUP PŘÍPRAVY:

Dělala jsem již mnoho kremrolí, ale žádné dělané těsto nás nijak nezaujalo. Nejlepší jsou kremrole z obyčejného lískového těsta.

Těsto rozválíme a nakréjíme na plátky asi 2cm široké. Tyto pruhy namotáváme na trubičky (pro jistotu je potírám olejem - rozetřu si v ruce trochu oleje a rukou trubičky trochu omastím). Kremrole potřeme vejcem a dáme péct do předehřáté trouby do růžova (cca 25minut). Necháme trošku zchladnout a trubičky opatrně vytáhneme.

Sníh se připravuje déle, tak si pusťe televizi nebo náladovou hudbu a jde se na to. Bílky a cukr dáme do misky. Misku dáme na hrnec s vřící vodou a nad párou začneme šlehat. Šleháme asi 20 minut. Šleháme tak dlouho, aby se zničili všechny breberky, které by ve vejci mohly být. Ušlehaný sníh dáme do zdobičky a stříkáme do kremrolí - z jedné strany a pak i z druhé.

Autor receptu Radka B.