Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Citrónovo makové madlenky

4.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 1 špetka soli
  • 1 lžička kypřící prášek
  • 1 hrnek mouka hladká
  • 50 gramů máslo
  • 1 kus citron
  • 1/4 hrnek mák mletý
  • 1/2 hrnek cukr krystal
  • 3 kusy vejce

POSTUP PŘÍPRAVY:

Do velké mísy si rozklepneme 3 vejce a přidáme cukr krystal. Pomocí šlehací metly vyšleháme do krémové konzistence.

Když jsme se šleháním hotový, tak přidáme zbytek surovin. Takže přidáme mletý mák, kypřící prásek, přes sítový cedník procedíme hladkou mouku, nastrouháme kůru z jednoho citronu a nakonec přidáme špetku soli.

Lehce umícháme těsto a vmícháme rozehřáté máslo. Těsto by mělo být krásně nadýchané.

Jelikož doma nemám formu na mušličky (madlenky), tak jsem madlenky udělal jako mufinky. Takže jsem si vzal pekáč, rozmístil do něj silikonové formičky na mufinky a do každé z nich jsem pomocí lžíce nalil trošku těsta (celkem jsem měl 12 mufinků).

Pekáč dáme do trouby vyhřáté na 180° a pečeme 10-15 minut (vyzkoušejte špejlí). Měly by na povrchu lehce zhnědnout.

Autor receptu Petr Gurmán Boublík

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 1 špetka soli
  • 1 lžička kypřící prášek
  • 1 hrnek mouka hladká
  • 50 gramů máslo
  • 1 kus citron
  • 1/4 hrnek mák mletý
  • 1/2 hrnek cukr krystal
  • 3 kusy vejce

POSTUP PŘÍPRAVY:

Do velké mísy si rozklepneme 3 vejce a přidáme cukr krystal. Pomocí šlehací metly vyšleháme do krémové konzistence.

Když jsme se šleháním hotový, tak přidáme zbytek surovin. Takže přidáme mletý mák, kypřící prásek, přes sítový cedník procedíme hladkou mouku, nastrouháme kůru z jednoho citronu a nakonec přidáme špetku soli.

Lehce umícháme těsto a vmícháme rozehřáté máslo. Těsto by mělo být krásně nadýchané.

Jelikož doma nemám formu na mušličky (madlenky), tak jsem madlenky udělal jako mufinky. Takže jsem si vzal pekáč, rozmístil do něj silikonové formičky na mufinky a do každé z nich jsem pomocí lžíce nalil trošku těsta (celkem jsem měl 12 mufinků).

Pekáč dáme do trouby vyhřáté na 180° a pečeme 10-15 minut (vyzkoušejte špejlí). Měly by na povrchu lehce zhnědnout.

Autor receptu Petr Gurmán Boublík