Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Jogurtové řezy s malinami

5.0 4

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS:

  • 4 vejce
  • 80 g cukru moučka
  • 80 g polohrubé mouky
  • 10 g kakaa
  • 1 PL oleje

KRÉM:

  • 400 g bílého jogurtu (použila jsem Olma klasik)
  • 70 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 želatinový ztužovač
  • 250 ml smetany ke šlehání

DÁLE:

  • asi 100 g malin (použila jsem mražené)
  • 1 Ledové kaštany

POSTUP PŘÍPRAVY

Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, vmícháme prosátou mouku s kakaem a olej. Těsto nalijeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a upečeme v troubě, předehřáté na 180°C (asi 12 minut). Upečený korpus rozpůlíme na díly 30 x 20 cm.

Ušleháme šlehačku. Jogurt smícháme s cukry, přimícháme želatinový ztužovač, rozšlehaný ve 100 ml vlažné vody a vmícháme šlehačku. Na jeden díl korpusu natřeme část krému, poklademe malinami, přiložíme druhý díl korpusu, natřeme další krém a posypeme nastrouhanou čokoládou. Necháme v ledničce ztuhnout.

Krému je o trochu více, můžeme jej použít do pohárů (piškoty, ovoce, krém).

Autor receptu Ivana Nawratová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS:

  • 4 vejce
  • 80 g cukru moučka
  • 80 g polohrubé mouky
  • 10 g kakaa
  • 1 PL oleje

KRÉM:

  • 400 g bílého jogurtu (použila jsem Olma klasik)
  • 70 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 želatinový ztužovač
  • 250 ml smetany ke šlehání

DÁLE:

  • asi 100 g malin (použila jsem mražené)
  • 1 Ledové kaštany

POSTUP PŘÍPRAVY

Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, vmícháme prosátou mouku s kakaem a olej. Těsto nalijeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a upečeme v troubě, předehřáté na 180°C (asi 12 minut). Upečený korpus rozpůlíme na díly 30 x 20 cm.

Ušleháme šlehačku. Jogurt smícháme s cukry, přimícháme želatinový ztužovač, rozšlehaný ve 100 ml vlažné vody a vmícháme šlehačku. Na jeden díl korpusu natřeme část krému, poklademe malinami, přiložíme druhý díl korpusu, natřeme další krém a posypeme nastrouhanou čokoládou. Necháme v ledničce ztuhnout.

Krému je o trochu více, můžeme jej použít do pohárů (piškoty, ovoce, krém).

Autor receptu Ivana Nawratová