Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Kynutý borůvkový koláč

Autor AutordesnaVzkaz
5.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 100 g majonézy 
  • 50 g cukru
  • 500 g polohrubá mouka 
  • 250 ml mléka
  • 1 ks vejce 
  • 1 kostka droždí
  • drobenka  - máslo, cukr,  polohrubá mouka

POSTUP PŘÍPRAVY:

Z kvasnic, trochy cukru a mléka si uděláme kvásek. Pak dáme do mísy mouku, vejce, majonézu, sůl i vykynutý kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme kynout.

Vykynuté těsto rozválíme a vložíme na plech s pečícím papírem. Okraje potřeme druhým vajíčkem .Můžeme posypat drobenkou.

Kynutý koláč dáme péci do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 40 minut, dokud kraje nezezlátnou. Já všechny suroviny na kynutý koláč dáváme do pekárny, ta za mne udělá těsto.

Autor receptu desna

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 100 g majonézy 
  • 50 g cukru
  • 500 g polohrubá mouka 
  • 250 ml mléka
  • 1 ks vejce 
  • 1 kostka droždí
  • drobenka  - máslo, cukr,  polohrubá mouka

POSTUP PŘÍPRAVY:

Z kvasnic, trochy cukru a mléka si uděláme kvásek. Pak dáme do mísy mouku, vejce, majonézu, sůl i vykynutý kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme kynout.

Vykynuté těsto rozválíme a vložíme na plech s pečícím papírem. Okraje potřeme druhým vajíčkem .Můžeme posypat drobenkou.

Kynutý koláč dáme péci do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 40 minut, dokud kraje nezezlátnou. Já všechny suroviny na kynutý koláč dáváme do pekárny, ta za mne udělá těsto.

Autor receptu desna