Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Nepečený "raw" dortík s matchou a šmakounem

3.3 4

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Korpus:

  • 1 vetší hrnek mandlí
  • sušené datle 80g
  • sušené fíky 50g
  • med 1 lžíce

Krém:

  • kešu oříšky 3/4 hrnku
  • neochucený šmakoun 1/2 balení
  • čaj Matcha 1 sáček
  • stévie (med, cukr, sirup) 2 lžíce

POSTUP PŘÍPRAVY:

Krásný nedělní den zalitý sluncem!

Tak tedy ano, zavařila jsem si i já šmakovně.

Nedostatek času mě v posledních týdnech (měsících) díky škole následuje neustále a bohužel se to podepisuje i na mých jídlech a skladbě jídelníčku, který tedy není ani zdaleka "clean", není leckdy ani nijak zdravý a není vůbec dle mých představ a často ani chutí :)

I proto jsem ráda zkusila to, co jsem jinak sama nikdy nekupovala (také díky ceně) a využila možnosti přichystat si něcovlastního, dobrého a rychlého!

Tvořila jsem z toho, co mě napadlo a měla jsem ve svých zásobách k mání a výsledek je opět... netradiční...

 

A již podle ingrediencí je jasné, že recept bude opravdu velmi jednoduchý a výsledek přesto skvělý. Začneme korpusem, ten jsem připravila z namletých mandlí s datlemi (zbytek sáčku) a společně k nim jsem tedy ještě přidala asi 50g fíků a dosladila lžičkou domácího medu. Pak práci přenecháme mixéru, neudělala jsem těsto úplně na "šrot", mám ráda trochu kousky, ale záleží jen na vás.

Hmotu pak natlačte do dortové kulaté formy, aby byla rovnoměrně rozprostřelá.

Krém jsem poté dělala podobně, v mixéru jsem namixovala šmakouna společně s kešu ořechy a sáčkem Matcha čaje. K doslazení jsem použila sypkou stévii, původně jsem myslela, že budu muset použít agar, aby hmota držela, ale už podle konzistence jsem zjistila, že nebude vůbec potřeba.

"Krém" jsem tedy navrstvila na korpus a šoupla do lednice asi na 2,5 hodiny vychladit.

Výsledek mě velmi mile a chutně překvapil, že i z něčeho tak jednoduchého vznikne tak lahodná a zdravá verze dortu, který se mnou putoval i zabalený jako svačinka a tečka po obědě do školy.

Autor receptu Lucie Syslová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Korpus:

  • 1 vetší hrnek mandlí
  • sušené datle 80g
  • sušené fíky 50g
  • med 1 lžíce

Krém:

  • kešu oříšky 3/4 hrnku
  • neochucený šmakoun 1/2 balení
  • čaj Matcha 1 sáček
  • stévie (med, cukr, sirup) 2 lžíce

POSTUP PŘÍPRAVY:

Krásný nedělní den zalitý sluncem!

Tak tedy ano, zavařila jsem si i já šmakovně.

Nedostatek času mě v posledních týdnech (měsících) díky škole následuje neustále a bohužel se to podepisuje i na mých jídlech a skladbě jídelníčku, který tedy není ani zdaleka "clean", není leckdy ani nijak zdravý a není vůbec dle mých představ a často ani chutí :)

I proto jsem ráda zkusila to, co jsem jinak sama nikdy nekupovala (také díky ceně) a využila možnosti přichystat si něcovlastního, dobrého a rychlého!

Tvořila jsem z toho, co mě napadlo a měla jsem ve svých zásobách k mání a výsledek je opět... netradiční...

 

A již podle ingrediencí je jasné, že recept bude opravdu velmi jednoduchý a výsledek přesto skvělý. Začneme korpusem, ten jsem připravila z namletých mandlí s datlemi (zbytek sáčku) a společně k nim jsem tedy ještě přidala asi 50g fíků a dosladila lžičkou domácího medu. Pak práci přenecháme mixéru, neudělala jsem těsto úplně na "šrot", mám ráda trochu kousky, ale záleží jen na vás.

Hmotu pak natlačte do dortové kulaté formy, aby byla rovnoměrně rozprostřelá.

Krém jsem poté dělala podobně, v mixéru jsem namixovala šmakouna společně s kešu ořechy a sáčkem Matcha čaje. K doslazení jsem použila sypkou stévii, původně jsem myslela, že budu muset použít agar, aby hmota držela, ale už podle konzistence jsem zjistila, že nebude vůbec potřeba.

"Krém" jsem tedy navrstvila na korpus a šoupla do lednice asi na 2,5 hodiny vychladit.

Výsledek mě velmi mile a chutně překvapil, že i z něčeho tak jednoduchého vznikne tak lahodná a zdravá verze dortu, který se mnou putoval i zabalený jako svačinka a tečka po obědě do školy.

Autor receptu Lucie Syslová