Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Řezy s borůvkovou pěnou

4.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS:

  • 2 vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 100 ml oleje
  • 250 g polohrubé mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 2 PL kakaa
  • 180 ml 12 % smetany

PĚNA:

  • 250 g vaničkového tvarohu
  • 1 Rama cremefine ke šlehání
  • 2 vanilkové cukry
  • 3 želatinové plátky

DÁLE:

  • marmeláda
  • piškoty
  • borůvkový kompot nebo mražené borůvky

POSTUP PŘÍPRAVY

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej, mouku s práškem a kakaem, smetanu a vše krátce prošleháme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm a v troubě předehřáté na 180°C upečeme.

Vychladlý korpus potřeme marmeládou, poklademe dětskými piškoty, pokapeme je borůvkovou šťávou s borůvkami. (2–3 hrsti mražených borůvek zalijeme vodou, přisladíme cukrem, přivedeme k varu a vychladíme.) Trochu borůvek si necháme do pěny.

Rostlinnou šlehačku ušleháme. Tvaroh smícháme s vanilkovými cukry a lehce vmícháme šlehačku. Přidáme želatinu, rozpuštěnou podle návodu na sáčku, vmícháme odložené borůvky. Pěnu natřeme na piškoty, zvlníme a necháme ztuhnout v ledničce, nejlépe přes noc.

Autor receptu Ivana Nawratová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS:

  • 2 vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 100 ml oleje
  • 250 g polohrubé mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 2 PL kakaa
  • 180 ml 12 % smetany

PĚNA:

  • 250 g vaničkového tvarohu
  • 1 Rama cremefine ke šlehání
  • 2 vanilkové cukry
  • 3 želatinové plátky

DÁLE:

  • marmeláda
  • piškoty
  • borůvkový kompot nebo mražené borůvky

POSTUP PŘÍPRAVY

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej, mouku s práškem a kakaem, smetanu a vše krátce prošleháme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm a v troubě předehřáté na 180°C upečeme.

Vychladlý korpus potřeme marmeládou, poklademe dětskými piškoty, pokapeme je borůvkovou šťávou s borůvkami. (2–3 hrsti mražených borůvek zalijeme vodou, přisladíme cukrem, přivedeme k varu a vychladíme.) Trochu borůvek si necháme do pěny.

Rostlinnou šlehačku ušleháme. Tvaroh smícháme s vanilkovými cukry a lehce vmícháme šlehačku. Přidáme želatinu, rozpuštěnou podle návodu na sáčku, vmícháme odložené borůvky. Pěnu natřeme na piškoty, zvlníme a necháme ztuhnout v ledničce, nejlépe přes noc.

Autor receptu Ivana Nawratová