Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Snídaňový koláč "Co dům dal"

3.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 200g jemných ovesných vloček
  • 1 hodně zralý banán
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 vejce
  • 3 mrkve
  • 3 lžíce jogurtu
  • 1 lžíce oleje
  • hrst nasekaných vlašských ořechů
  • hrst pokrájených brusinek
  • lžička jedlé sody
  • skořice, rum, muškátový oříšek, perníkové koření, mletý zázvor, vanilkový extrakt

POSTUP PŘÍPRAVY:

Ovesné vločky si zalijeme horkou vodou, jen aby byly akorát ponořené a všechnu vodu nasákly. Necháme je odstát.

Mezitím smícháme rozmačkaný banán, citronovou šťávu, vejce, olej, mrkev nastrouhanou na jemno, jogurt a koření. Přimícháme nasekané ořechy a rozinky a na konec nasáklé vločky a sodu a pořádně promícháme.

Těsto vlijeme do vymazané koláčové formy a pečeme na 180°C asi 40 minut. Koláč by se měl odlepit od okrajů a nelepit se na špejli. Necháme vychladnout.

Tip: Jelikož v těstě není žádný cukr, je přirozeně nasládlý díky banánu a brusinkám, můžeme si ho dovolit ještě potřít třeba právě tou Lotus pomazánkou, nutelou nebo ořechovým máslem, to už je na každého chuti :)

Autor receptu Míša Aulická

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 200g jemných ovesných vloček
  • 1 hodně zralý banán
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 vejce
  • 3 mrkve
  • 3 lžíce jogurtu
  • 1 lžíce oleje
  • hrst nasekaných vlašských ořechů
  • hrst pokrájených brusinek
  • lžička jedlé sody
  • skořice, rum, muškátový oříšek, perníkové koření, mletý zázvor, vanilkový extrakt

POSTUP PŘÍPRAVY:

Ovesné vločky si zalijeme horkou vodou, jen aby byly akorát ponořené a všechnu vodu nasákly. Necháme je odstát.

Mezitím smícháme rozmačkaný banán, citronovou šťávu, vejce, olej, mrkev nastrouhanou na jemno, jogurt a koření. Přimícháme nasekané ořechy a rozinky a na konec nasáklé vločky a sodu a pořádně promícháme.

Těsto vlijeme do vymazané koláčové formy a pečeme na 180°C asi 40 minut. Koláč by se měl odlepit od okrajů a nelepit se na špejli. Necháme vychladnout.

Tip: Jelikož v těstě není žádný cukr, je přirozeně nasládlý díky banánu a brusinkám, můžeme si ho dovolit ještě potřít třeba právě tou Lotus pomazánkou, nutelou nebo ořechovým máslem, to už je na každého chuti :)

Autor receptu Míša Aulická