Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou

3.8 5

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • rostlinný olej
  • hlaská mouka
  • voda
  • bobkový list
  • nové koření
  • celý pepř
  • domácí kečup - ( nebo protlak)
  • sůl
  • skořice
  • přírodní cukr
  • 8 paprik

Náplň do paprik:

  • 100g ovesných vloček
  • 100g vařené rýže
  • 200g nastrouhané mrkve a celeru
  • 2 cibule
  • 1čajová lžička kmínu
  • 1 čajová lžička červené papriky mleté
  • česnek
  • pepř
  • sůl
  • majoránka
  • rostlinný olej

POSTUP PŘÍPRAVY:

Rajská omáčka:

Cibulku osmahneme na oleji, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Zalijeme vodou a rozmícháme, přidáme bobk. list a nové koření a celý pepř- dáváme v sítku na čaj, pokud nemáme musíme vyndavat a nebo přecedit, aby nám koření nezůstalo v omáčce. Necháme omáčku provařit, vyndáme koření a přidáme kečup nebo protlak. Ochutíme solí, mletou skořicí a přírodním cukrem a rozmixujeme.

Náplň do paprik:

Ze 100g ovesných vloček uděláme hustou kaši a smícháme s uvařenou rýží. 200 gramů nastrouhané mrkve a celeru osmahneme na oleji s 2 cibulema, lžičkou kmínu a lžičkou mleté červené papriky. Smícháme s kaší a dochucujeme česnekem, pepřem, solí, majoránkou a olejem. Směsí naplníme papriky a vaříme v omáčce cca 15 minut. Kdo nemá rád papriky udělá si ze směsi kuličky aobalí v hrasce a smaží na pánvičce na oleji a potom přidá do omáčky.

Autor receptu Veronika Mahdalová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • rostlinný olej
  • hlaská mouka
  • voda
  • bobkový list
  • nové koření
  • celý pepř
  • domácí kečup - ( nebo protlak)
  • sůl
  • skořice
  • přírodní cukr
  • 8 paprik

Náplň do paprik:

  • 100g ovesných vloček
  • 100g vařené rýže
  • 200g nastrouhané mrkve a celeru
  • 2 cibule
  • 1čajová lžička kmínu
  • 1 čajová lžička červené papriky mleté
  • česnek
  • pepř
  • sůl
  • majoránka
  • rostlinný olej

POSTUP PŘÍPRAVY:

Rajská omáčka:

Cibulku osmahneme na oleji, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Zalijeme vodou a rozmícháme, přidáme bobk. list a nové koření a celý pepř- dáváme v sítku na čaj, pokud nemáme musíme vyndavat a nebo přecedit, aby nám koření nezůstalo v omáčce. Necháme omáčku provařit, vyndáme koření a přidáme kečup nebo protlak. Ochutíme solí, mletou skořicí a přírodním cukrem a rozmixujeme.

Náplň do paprik:

Ze 100g ovesných vloček uděláme hustou kaši a smícháme s uvařenou rýží. 200 gramů nastrouhané mrkve a celeru osmahneme na oleji s 2 cibulema, lžičkou kmínu a lžičkou mleté červené papriky. Smícháme s kaší a dochucujeme česnekem, pepřem, solí, majoránkou a olejem. Směsí naplníme papriky a vaříme v omáčce cca 15 minut. Kdo nemá rád papriky udělá si ze směsi kuličky aobalí v hrasce a smaží na pánvičce na oleji a potom přidá do omáčky.

Autor receptu Veronika Mahdalová